Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Χατζηδάκης: Δεν συζητήσαμε για πλειστηριασμούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι διαρθρωτικές αλλαγές, με έμφαση σε μια αλλαγή που προωθείται για τον ανταγωνισμό και την πτώση των τιμών, συζητήθηκαν στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Χατζηδάκης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, είπε ότι το θέμα των πλειστηριασμών δεν συζητήθηκε.

"Σήμερα συζητήσαμε, όσον αφορά στο υπουργείο Ανάπτυξης για διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να προχωρήσουμε, με έμφαση μία μεγάλη αλλαγή που προωθούμε για τον ανταγωνισμό και την πτώση των τιμών. Υπάρχει μία μελέτη που έχουμε παραγγείλει στον ΟΟΣΑ, έχουμε τα πρώτα στοιχεία της μελέτης, τα οριστικά στοιχεία θα τα έχουμε στα τέλη Νοεμβρίου, με βάση την οποία επιχειρούμε να κάνουμε μία οριζόντια παρέμβαση στην Αγορά, έτσι ώστε ορισμένες υπερ-προστατευμένες ομάδες, να μην έχουν αυτήν την προστασία και τελικά, ο καταναλωτής να έχει χαμηλότερες τιμές για προϊόντα και υπηρεσίες" τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Βεβαίως, υπογράμμισε, "η παρέμβαση αυτή αφορά δεκάδες τομείς και χρειάζεται προσοχή και διάλογο με τους βουλευτές που στηρίζουν την Κυβέρνηση και, φυσικά, και με τους αρμόδιους φορείς, όμως η κατεύθυνση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: Θα πάμε μπροστά με διαρθρωτικές αλλαγές. Θα προχωρήσουμε σε τομές, οι οποίες θα στηρίξουν πράγματι τον ανυπεράσπιστο Έλληνα πολίτη και το πεδίο της αγοράς είναι κατεξοχήν ένα τέτοιο πεδίο".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.