Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Διδάσκοντας προγραμματισμό σε έναν άστεγο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέσα σε οκτώ εβδομάδες θα έχει φτιάξει τη δική του εφαρμογή.

Ο Patrick McConlogue από τη Νέα Υόρκη έβλεπε κάθε ημέρα στο δρόμο του προς τη δουλειά έναν άστεγο. Μια μέρα σκέφτηκε να δοκιμάσει κάτι, να του προσφέρει δύο επιλογές.

Τον πλησίασε και του είπε ότι την επόμενη ημέρα θα επέστρεφε και: 1) είτε θα του έδινε 100 δολάρια μετρητά, 2) είτε, αν ήθελε, αντί των μετρητών, θα μπορούσε να του δώσει τρία βιβλία για γλώσσες προγραμματισμού JavaScript (αρχαρίων, προχωρημένων και εξειδικευμένων) και ένα φθηνό laptop.

Από την επόμενη ημέρα και όποτε εκείνος ένιωθε έτοιμος θα μπορούσε να του διαθέσει μία ώρα την ημέρα –πριν πάει στη δουλειά του- για δύο μήνες για να του μάθει προγραμματισμό.

Οι δημοσιογράφοι Caroline Moss και Robert Libetti από το Business Insider αποφάσισαν να τον βρουν και να του κάνουν ορισμένες ερωτήσεις για την κίνησή του αυτή.

Ο McConlogue τους είπε ότι ήθελε να δοκιμάσει στην πράξη την παροιμία που λέει «δώσε σε κάποιον ένα ψάρι και θα τον ταΐσεις για εκείνη την ημέρα. Αν του μάθεις όμως να ψαρεύει, τον ταΐζεις για όλη του τη ζωή».

Υποστήριξε ότι δεν σκέφτηκε πως ο ίδιος θα μπορούσε να αποκομίσει κάποιο όφελος από όλη αυτήν την ιστορία, αλλά ότι πίστευε πως ο συγκεκριμένος άστεγος άντρας που έβλεπε κάθε ημέρα μπροστά του ήταν έτοιμος να αναλάβει αυτήν την πρόκληση.

Οι δημοσιογράφοι πήγαν μαζί του μια μέρα για να δουν από κοντά την πρωτότυπη αυτή συνεργασία και με την άδεια του Leo (του άστεγου άντρα) τράβηξαν ένα βίντεο κατά τη διάρκεια του μαθήματός τους.

Ο Leo εργαζόταν σε μια ασφαλιστική εταιρεία, προτού μείνει άνεργος το 2011 και στη συνέχεια άστεγος...

«Η Νέα Υόρκη είναι ακριβή πόλη» σχολίασε ο ίδιος και είπε για την ιδιαίτερη πρόταση που δέχτηκε: «Τα 100 δολάρια θα μου έφταναν για μερικές ημέρες. Όμως σκέφτηκα ότι το να έχω ένα laptop και να μάθω να κάνω κάτι, θα μπορούσε ίσως να μου προσφέρει κάτι παραπάνω. Δεν είναι και ότι δεν έχω και το χρόνο για να μάθω να κάνω κάτι καινούριο...».

Μέσα σε τέσσερις εβδομάδες οι δύο άντρες συνεργάζονταν καθημερινά, γύρω στις οκτώ το πρωί, για να δημιουργήσουν μια εφαρμογή, η οποία θα έπρεπε να έχει τελειοποιηθεί στο τέλος των δύο μηνών. Ο Leo δεν ήθελε να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες αυτής, προσθέτει το δημοσίευμα, όπως θα έκανε κάθε έξυπνος επιχειρηματίας. Το μόνο που αποκάλυψε ήταν ότι σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αφού τελειώσει το μάθημα, ο Leo κάθεται ακόμη 3-4 ώρες διαβάζοντας και δοκιμάζοντας τη γλώσσα προγραμματισμού στο Samsung Chromebook που του έδωσε ο McConlogue.

«Ο Patrick είναι ο άνθρωπός μου» είπε και συνέχισε: «Η ζωή μου ήταν γεμάτη ωραίες στιγμές προτού μου συμβεί αυτό. Τώρα αυτό που σκέφτομαι είναι ότι ίσως μαθαίνοντας να κάνω κάτι καινούριο, έχω περισσότερες πιθανότητες να... ξαναέχω εκείνες τις καλές στιγμές».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.