Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Άνοιξε χθες το Διαβητικό Χωριό στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δωρεάν εξετάσεις και πλήθος εκδηλώσεων.

Τις πύλες του άνοιξε χθες στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη το Διαβητικό Χωριό, το οποίο θα λειτουργήσει και σήμερα.

Το χωριό έστησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη στοχεύοντας να ενημερώσει τους πολίτες και να τους ευαισθητοποιήσει γύρω από την πρόληψη και τη σωστή αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη, ο οποίος πλήττει σχεδόν έναν στους 10 κατοίκους της Ελλάδας, ενώ πολλοί είναι αυτοί που πάσχουν χωρίς να το γνωρίζουν.

Αποτελείται από πέντε τέντες, η κάθε μία από τις οποίες θα έχει μια θεματική. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων- Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Αθανασία Καρούνου, η μία τέντα θα είναι αφιερωμένη στον αυτοέλεγχο, η δεύτερη θα είναι παιδότοπος, η τρίτη θα αφορά την ενημέρωση και τις ιατρικές εξετάσεις, η τέταρτη θα είναι αφιερωμένη στον αθλητισμό και η πέμπτη στη διατροφή.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, πλην της συμμετοχής τους σε πλήθος διαδραστικών εκπαιδευτικών δράσεων, με θέμα το σακχαρώδη διαβήτη, να υποβληθούν από νοσηλευτές και εξειδικευμένους γιατρούς σε δωρεάν εξετάσεις: σακχάρου, γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, αρτηριακής πίεσης, διαβητικού ποδιού, triplex καρωτίδων, βυθοσκόπηση, οστεοπόρωσης, ΤSH και υπέρηχο θυρεοειδούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.