Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΝΑΟΚ: Επιλεκτική η ευαισθησία Σπύρου στην αδειοδότηση αθλητικών χώρων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Ναυτικός Όμιλος εξαπολύει... πυρά κατά του Περιφερειάρχη, εξαιτίας, της αδειοδότησης μόνο του γηπέδου, κι όχι του κλειστού και (κυρίως) του κολυμβητήριου, τα προβλήματα του οποίου, είναι εξίσου σημαντικά με αυτά του ποδοσφαιρικού σταδίου! - Τι αναφέρει το πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου για κλειστό και κολυμβητήριο.

Τελειωμό δεν έχουν, όπως φαίνεται, τα προβλήματα που αφορούν το αθλητικό συγκρότημα της Κέρκυρας.

Καθώς, μετά τα γνωστά που είχαμε στην αρχή της ποδοσφαιρικής σεζόν, με το γήπεδο του ποδοσφαίρου, τώρα, εμφανίστηκαν τα προβλήματα που αφορούν, κατά κύριο λόγο, το κολυμβητήριο της Κέρκυρας.

Αφορμή, βεβαίως, η ομάδα πόλο του ΝΑΟΚ. Που μηδενίστηκε στην πρεμιέρα της Α1, καθώς, την “πάτησε” στο Ποσειδώνιο, που δεν είχε άδεια, κι έτσι έχασε με 5-0 από τον ΠΑΟΚ, στα χαρτιά.

Όπως, όμως, φαίνεται, από το σημερινό “κατηγορώ” του Ομίλου προς τον Περιφερειάρχη, ο πρώτος, σε επιτυχίες, ναυταθλητικός σύλλογος του νησιού, δεν είχε και πολλές επιλογές.

Μιας, κι ούτε στο κολυμβητήριο της Κέρκυρας θα μπορούσε να διεξαχθεί ο αγώνας με το “δικέφαλο του βορρά”, καθώς, δεν έχει, ούτε αυτό... άδεια!

Μάλιστα, εξαιτίας της μη αδειοδότησης του κολυμβητηρίου (αλλά και του κλειστού γηπέδου) εξαπολύουν “πυρά” κατά του Περιφερειάρχη, αφού η επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας της ΠΙΝ, ενώ έδωσε άδεια στο γήπεδο του ποδοσφαίρου, στους άλλους χώρους του ΕΑΚΚ δεν το έπραξε, παρότι, τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν ήταν πολύ μικρότερης σημασίας, έναντι αυτών του σταδίου.

Με τη διοίκηση του ΝΑΟΚ να κάνει λόγο για επιλεκτική ευαισθησία, αλλά και να μιλά για... αδειοδότηση του γηπέδου του μαζικότερου αθλήματος, λόγω... περισσότερων ψηφοφόρων.

Επιπλέον, ο Όμιλος ζητά την άμεση επανασυγκρότηση της Επιτροπής και τη λήψη απόφασης για συντονισμένες προσπάθειες, ώστε να επιλυθούν τα μικροπροβλήματα και προφανώς, στη συνέχεια να δοθεί η άδεια λειτουργίας της πισίνας.

Το πλήρες κείμενο του ΝΑΟΚ που εστάλη, προς τον Περιφερειάρχη και κοινοποιήθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων, αλλά και προς τον Πρόεδρο του ΕΑΚΚ έχει ως εξής:

Κατ΄ αρχάς θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας α) για τη σύγκλιση επιτροπής ελέγχου καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚ και β) για την εκχώρηση άδειας, στο ανοικτό γήπεδο για το πρωτάθλημα της Β Εθνικής κατηγορίας, που ως Κερκυραίοι έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε το Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο.

Δεν μπορούμε όμως να μην εκφράσουμε τη διαφωνία μας και την έντονη διαμαρτυρία μας, για την επιλεκτική ευαισθησία που εκφράζεται με την απόφαση της επιτροπής σας, να δοθεί άδεια λειτουργίας, μόνο στο άθλημα του ποδοσφαίρου και όχι στο κλειστό γήπεδο και στο κλειστό κολυμβητήριο.

Διαβάζοντας τα πόρισμα, το οποίο αν και οφείλατε δεν κοινοποιήσατε ούτε σε εμάς αλλά και ούτε στη Διοίκηση του ΕΑΚ, αντιλαμβανόμαστε, ότι οι παρατηρήσεις που γίνονται από την επιτροπή σας, όσον αφορά το χώρο της πισίνας, είναι ήσσονος σημασίας συγκρινόμενες με τις παρατηρήσεις που έγιναν για το Ανοικτό γήπεδο και τις Κερκίδες.

Οι παρατηρήσεις που έγιναν για το κολυμβητήριο, αν έγκαιρα και με καλή συνεργασία και διάθεση είχαν κοινοποιηθεί και στο Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Κέρκυρας ,θα είχαν δρομολογηθεί και επιλυθεί, αφού η δική μας εκτίμηση για το χρόνο αποκατάστασης των ελλείψεων, με συντονισμό, δεν μπορεί να ξεπεράσει, τη μία εβδομάδα. Το δε κόστος των παρεμβάσεων, με ένα γρήγορο προϋπολογισμό δεν ξεπερνάει τα 6.000-7.000 ευρώ.

Αντ' αυτού, επιλέξατε με την επιτροπή, να δώσετε άδεια μόνο στο Ποδόσφαιρο, το οποίο είναι και το μαζικότερο άθλημα, {περισσότερους ψηφοφόρους} αγνοώντας και καταδικάζοντας μεροληπτικά όλα τα άλλα αθλήματα και ιδιαίτερα τον υγρό στίβο ο οποίος έχει και την υψηλότερη σε επίπεδο κατηγοριών εκπροσώπηση του αθλητισμού στο νησί μας, καταδικάζοντας έτσι την ομάδα μας σε σίγουρο υποβιβασμό και τιμωρία.

Παρακαλούμε για την άμεση επανασυγκρότηση της επιτροπής, τη λήψη απόφασης για συντονισμένες προσπάθειες, για την επίλυση των μικροπροβλημάτων που αρκετά από αυτά έχουν ήδη επιλυθεί και τον συντονισμό σύμφωνα με το υπ’ αριθμό πρωτ. 599 έγγραφο της διοίκησης του ΕΑΚ, με το οποίο συμφωνούμε και επισυνάπτουμε για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Χωρίς να θέλουμε να κατηγορήσουμε αυτούς που θεσπίζουν σήμερα τους νόμους και την αδυναμία υλοποίησης τους, σας πληροφορούμε ότι ο ΝΑΟΚ έχει ζητήσει επανειλημμένα από όλους τους αρμόδιους φορείς τη σωστή λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων.

Μέχρι σήμερα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο ΝΑΟΚ με δικά του έξοδα και με την καλή συνεργασία που έχει με την διοίκηση του ΕΑΚ, έχει συμβάλει στη προμήθεια πετρελαίου, στη συντήρηση, στην επισκευή βλαβών, στην προμήθεια υλικών συντήρησης ,υλικών υγειονομικού ενδιαφέροντος, στη προμήθεια αντλιών θέρμανσης κ.α. επιθυμώντας την απρόσκοπτη και σωστότερη λειτουργία του Κολυμβητηρίου της Κέρκυρας συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση και την πρόοδο του Κερκυραικού Ναυταθλητισμού.

ΕΔ ΕΑΚΚ προς ΔΕΠΙΝ, ΠΙΝ: Ποια προβλήματα έχουν λυθεί...
Τέλος, όσον αφορά, το έγγραφο της Διοίκησης του ΕΑΚΚ, προς τη ΔΕΠΙΝ, αλλά και την Περιφέρεια, σχετικά με το ποια προβλήματα (που είχε διαπιστώσει η Επιτροπή Ελέγχου, στις 17/7/13, σε κλειστό και κολυμβητήριο) έχουν ήδη επιλυθεί, αλλά και ποια βρίσκονται στα στάδιο της αποπεράτωσης, αυτό αναφέρει τα εξής:

Κλειστό Κολυμβητήριο.
1.Η στατική επάρκεια του κτιρίου ΔΕΝ έχει ιδιαίτερα προβλήματα.
2.Η ασφάλεια των κερκίδων ΔΕΝ έχει προβλήματα στατικής επάρκειας.
3.Η προσέλευση και αποχώρηση των θεατών , των αθλουμένων και των εργαζομένων ΔΕΝ έχει προβλήματα.
4.Οι χώροι υγιεινής και τα αποδυτήρια είναι επαρκή και οι χώροι έχουν επισκευασθεί και συντηρηθεί (έχουν τοποθετηθεί μπαταρίες,καζανάκια κ.λ.π.)
5.Υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ και εξετάζεται με μηχανικό η κατασκευή χώρου υγιεινής στα αποδυτήρια του Κολυμβητηρίου .
6.Το ιατρείο έχει ήδη εξοπλιστεί με υγειονομικό υλικό , κρεβάτι , φορείο. Επίσης θα ζητηθεί η συνδρομή του Γενικού Νοσοκομείου για την παροχή κλιβάνου εργαλείων και απινιδωτή. Σημειώνουμε ότι σε κάθε αγώνα υπάρχει ασθενοφόρο και ιατρός αγώνα με κυτίο πρώτων βοηθειών.
7.Υπάρχει χώρος στάθμευσης οχημάτων έκτακτης ανάγκης.
8.Η γενική κατάσταση των κτισμάτων έχει βελτιωθεί με επιχρίσματα .Τα φύλλα κουφώματος της στέγης έχουν επισκευασθεί.
9. Όσον αφορά το θέμα της πυρασφάλειας ισχύει η Υπουργική απόφαση ΤΥ-Δ/Φ550/οικ.21406/13.8.2013 (ΑΔΑ ΒΛΩΦΓ-ΖΒΔ) ,σύμφωνα με την οποία έχει δοθεί προθεσμία έως 31/12/2013 για τη μη απαίτηση της άδειας. Έχει ήδη όμως ξεκινήσει η μελέτη και η υλοποίηση αυτής για όλο το ΕΑΚ Κέρκυρας από την αρμόδια υπηρεσία της ΓΓ Αθλητισμού η οποία και επισκέφθηκε το Αθλητικό Κέντρο για το λόγο αυτό. Όλο το έργο θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2013.
10.Στο χώρο του Κολυμβητηρίου υπάρχουν πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως 6 κιλών.
11.Στο λεβητοστάσιο έχει προβλεφθεί από τη ΓΓΑθλητισμού η επίλυση της πυράντοχης πόρτας καθώς επίσης και τα φορητά μέσα πυρόσβεσης.
12.Όλες οι υγειονομικές διατάξεις σύμφωνα με το άρθρο 8 της ΚΥΑ 46596/11.11.2004 πληρούνται σε όλο σχεδόν το σύνολό τους.

Κλειστό Γυμναστήριο
1. Η στατική επάρκεια του κτιρίου ΔΕΝ παρουσιάζει προβλήματα .Η υγρασία που υπάρχει σε ορισμένα σημεία αντιμετωπίζεται με κατάλληλα υλικά.Τα προβλήματα φθοράς (ρωγμές , αποκάλυψη οπλισμού) έχει προβλεφθεί να αντιμετωπιστεί από τη ΓΓΑθλητισμού (ΠΔΕ).
2. Η κερκίδα ΔΕΝ παρουσιάζει πρόβλημα.
3. Η προσέλευση και αποχώρηση των αθετών ,των αθλουμένων και των εργαζομένων ΔΕΝ έχει πρόβλημα.
4. Οι χώροι υγιεινής και τα αποδυτήρια έχουν επισκευασθεί.
5. Αναλώσιμα στους χώρους υγιεινής (χαρτί υγείας-σαπούνι) τοποθετείται.
6. Υπάρχει χώρος υγιεινής ΑΜΕΑ.
7. Το ιατρείο του Κλ. Γυμναστηρίου έχει εξοπλιστεί με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.Σε κάθε αγώνα υπάρχει ιατρός ή νοσηλευτής υποχρεωτικά .
8. Χώρος στάθμευσης οχημάτων έκτακτης ανάγκης υπάρχει.
9. Όσον αφορά την πυρασφάλεια ισχύει ότι και για το Κολυμβητήριο.
Στους χώρους όλου του Κλειστού υπάρχουν φορητά μέσα πυρόσβεσης .
Κατόπιν αυτών παρακαλούμε να εξετάσετε ξανά τη χορήγηση άδειας λειτουργίας του ΕΑΚ Κέρκυρας για τους συγκεκριμένους χώρους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.