Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Στο δρόμο ψυχικά ασθενείς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο δρόμο κινδυνεύουν να πεταχτούν οι νοσηλευόμενοι στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Πύργου, καθώς σε δέκα μέρες ολοκληρώνεται η σύμβαση μιας επικουρικής ιατρού και θα απομείνουν πλέον δύο γιατροί (η Διευθύντρια και ένας επιμελητής Α’), οι οποίοι όπως είναι φυσικό δεν επαρκούν για τη στελέχωση της κλινικής, ούτε βεβαίως μπορούν να βγάζουν τον απαιτούμενο αριθμό εφημεριών για ολόκληρο το μήνα.

Πέραν αυτών, όμως, είναι και η εργασία στα εξωτερικά ιατρεία καθημερινά όπως και η κινητή μονάδα ψυχικής υγείας, που σε συνδυασμό με τις ανάγκες της κλινικής είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν πλήρως.

Οι γιατροί της κλινικής εξέφραζαν την αγωνία τους για το τι θα γίνει μετά την παρέλευση του δεκαημέρου, ενώ έχουν ενημερώσει αρμοδίως εδώ και εβδομάδες για τα προβλήματα που επέρχονται.

Όπως τόνιζαν επίσης, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει προκήρυξη για την πρόσληψη ενός τουλάχιστον επικουρικού γιατρού ώστε να βγει –έστω και κουτσουρεμένα– ο επόμενος χρόνος.

Είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να διώξουν τους δέκα νοσηλευόμενους και να ασχολούνται πλέον μόνον με τα εξωτερικά ιατρεία, όπου καθημερινά δέχονται δεκάδες ασθενείς και όποτε προλαβαίνουν με την κινητή μονάδα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.