Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Υπ. Παιδείας: Παράνομη η απεργία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, σχεδόν μια εβδομάδα μετά το τελεσίγραφό του προς τους πρυτάνεις ΕΜΠ και ΕΚΠΑ να εκπληρώσουν το καθήκον τους ασκώντας τις αρμοδιότητες που τους δίνει ο Νόμος για να ανοίξουν τα ιδρύματα, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο.

Από τη στιγμή που οι πρυτάνεις δεν ανταποκριθήκαν, ο Υπουργός εκπροσωπώντας το Δημόσιο και με σκοπό την προάσπιση του δημοσίου και του εθνικού συμφέροντος καταθέτει αγωγή ενώπιον του αρμόδιου Πρωτοδικείου κατά των συνδικαλιστικών οργάνων των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, με σκοπό την αναγνώριση της απεργίας τους, ως παράνομης και καταχρηστικής και την άμεση επαναλειτουργία των ανωτέρω ιδρυμάτων.

Εν τω μεταξύ άρχισε η επίδοση των παραπεμπτηρίων εγγράφων προς τους Διοικητικούς Υπαλλήλους των Πανεπιστημίων που δεν απογράφησαν, με τα οποία παραπέμπονται στα αρμόδια Πειθαρχικά Συμβούλια και τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία.

Οι 276 διοικητικοί υπάλληλοι που αρνήθηκαν να απογραφούν, για να αξιολογηθούν μαζί με τους 1.692 συναδέλφους τους που απογράφησαν, αντιμετωπίζουν τα πειθαρχικά παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος, της σοβαρής απείθειας και της μη απογραφής.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.