Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

"Ανοιχτό" το θέμα της Μαρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άγνωστο παραμένει το μέλλον της μικρής Μαρίας, του κοριτσιού που εντελώς απρόσμενα βρέθηκε στα φώτα της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα, φερόμενο ως θύμα αρπαγής από ζευγάρι Ρομά.

Προς το παρόν, φιλοξενείται σε σπίτι, με μέριμνα του Χαμόγελου του Παιδιού («είναι καλά» μας είπαν μόνο), ωστόσο ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να προωθηθεί σε δομές της Βουλγαρίας όπου ζουν οι βιολογικοί της γονείς, ενώ δεν αποκλείεται την επιμέλειά της να διεκδικήσουν και οι θετοί γονείς, εάν η κατηγορία εναντίον τους αλλάξει από αρπαγή ανηλίκου σε παράνομη υιοθεσία.



Την ίδια στιγμή, πυκνώνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για λανθασμένους χειρισμούς στην υπόθεση, καθώς και για βάναυση καταπάτηση των δικαιωμάτων του παιδιού.

Απαντώντας χθες σε σχετική καταγγελία του δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού, ο βοηθός συνήγορος του πολίτη για τα δικαιώματα του παιδιού, Γιώργος Μόσχος, έκανε λόγο για ανεπάρκεια της πολιτείας να εξασφαλίσει το σεβασμό των δικαιωμάτων της ανήλικης, αλλά και για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Ρομά μέσα από την αναπαραγωγή στερεότυπων και ρατσιστικών στάσεων.

Ήδη, ο συνήγορος του πολίτη ετοιμάζει επιστολή προς το ΕΣΡ στην οποία θα επισημαίνεται η ανάγκη προστασίας της ιδιωτικής ζωής των παιδιών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.