Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Αποβάλλετε το άγχος μετά από μια κουραστική ημέρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απλά βήματα που θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα.

Μετά από 7-8 ώρες στη δουλειά, δεν είναι πάντα εύκολο να γυρνάτε στο σπίτι σας νιώθοντας ήρεμοι και ανυπόμονοι να δείτε τα παιδιά σας.

Σας δίνουμε, λοιπόν, παρακάτω κάποιους σύντομους τρόπους για να διώχνετε το άγχος, που θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε καλύτερα πριν περάσετε την πόρτα του σπιτιού σας:

• Τραγουδάτε για να φεύγει το άγχος: Αν βρεθείτε με το αυτοκίνητό σας σε μποτιλιάρισμα, βάλτε ευχάριστη μουσική και τραγουδάτε κι εσείς δυνατά.

• Κάντε ένα διάλειμμα με γέλιο: Αγοράστε αστείες κασέτες και βάζετε τες στο κασετόφωνο του αυτοκινήτου σας. Αν πηγαίνετε στη δουλειά σας με λεωφορείο, διαβάζετε τα κόμικς της εφημερίδας ή παίρνετε μαζί σας ένα βιβλίο με κινούμενα σχέδια.

• Αφεθείτε σε ένα όνειρο με τα μάτια ανοιχτά: Για να πάτε νοερές διακοπές, δημιουργήστε μια φανταστική εικόνα του αγαπημένου σας μέρους, φτιάχνοντάς την όσο πιο λεπτομερή μπορείτε.

• Μιλήστε για λίγο ζωντανά με τον εαυτό σας: Κοιταχτείτε στον καθρέπτη και πείτε: «Αυτή είναι η δική μου ζωή και σκοπεύω να τη χαρώ».

• Ξεχάστε τα προβλήματά σας: Γράψτε σε ένα χαρτί όλα τα προβλήματα που μπορεί ν’ αντιμετωπίζετε στη δουλειά σας. Βάλτε το χαρτί σε ένα φάκελο και κλείστε τον. Υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι δε θα σκεφθείτε τίποτα απ’ ό,τι γράψατε σε εκείνο το χαρτί μέχρι αύριο που θα μπορείτε κάπως να το αντιμετωπίσετε.

• Φάτε ένα σνακ: Άσχετο με το αν είναι μια σοκολάτα ή ένα φρούτο, φάτε το πολύ αργά. Απολαύστε την κάθε μπουκιά.
• Εστιάστε την προσοχή σας στα θετικά και υπέροχα σημεία των παιδιών σας: Έχετε στο πορτοφόλι σας ωραίες ή αστείες φωτογραφίες των παιδιών σας. Κοιτάξτε τις φωτογραφίες λίγο πριν φθάσετε στο σπίτι σας.


Πηγή: http://www.belife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.