Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Το υπουργείο Εργασίας αποπλήρωσε οφειλές προς τον ΟΑΣΑ για τις συγκοινωνίες των ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές συγκοινωνιακών υπηρεσιών που έχουν παρασχεθεί το 2011 από τον ΟΑΣΑ σε ΑμεΑ, τα οποία δικαιούνται ελεύθερη μετακίνηση με ΜΜΜ, αποπλήρωσε το υπουργείο Εργασίας, καταβάλλοντας το ποσό των 9.974.137,50 ευρώ.

Όπως σημειώνει ο ΟΑΣΑ, η εξόφληση και των υπόλοιπών οφειλών του υπουργείου Εργασίας για τα έτη 2011, 2012, και 2013 όσον αφορά συγκοινωνιακές υπηρεσίες που παρασχέθηκαν σε ΑμεΑ, όπως επίσης σε άτομα άνω των 65, νέους κάτω των 18 καθώς και πολυτέκνους «έχει αρχίσει να υλοποιείται έπειτα από μακροχρόνια προσπάθεια του ΟΑΣΑ».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο όμιλος ΟΑΣΑ που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μείωση του κύκλου εργασιών του λόγω της οικονομικής ύφεσης, στηρίζει τους επιχειρησιακούς του στόχους: στον ορθολογικότερο ανασχεδιασμό του συγκοινωνιακού του έργου, στη σύναψη συμβάσεων παροχής συγκοινωνιακού έργου με την ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ αντιστοίχως, κατά το Μάιο του 2013, για πρώτη φορά μετά από πολυετείς προσπάθειες και στην σημαντική μείωση των λειτουργικών του δαπανών». Σημειώνεται ότι η ετήσια αντισταθμιστική καταβολή για υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος μειώνεται κατά 50% περίπου στη τριετία 2012-2014.

«Η χωρική κάλυψη της Αττικής με επαρκή αριθμό δρομολογίων είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του οικονομικού ιστού της πρωτεύουσας, ιδιαίτερα δε για τον πληθυσμό που δεν διαθέτει εναλλακτικά μέσα μετακίνησης», αναφέρεται, ενώ ο ΟΑΣΑ συμπληρώνει ότι ο αριθμός δρομολογίων εξαρτάται και από τα έσοδα του Ομίλου.

«Λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω προϋπόθεση, ο ΟΑΣΑ συνεχίζει την διεκδίκηση για την άμεση εξόφληση των υπολοίπων οφειλομένων ποσών από Υπουργεία και Δήμους με κάθε νόμιμο τρόπο», καταλήγει η ανακοίνωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.