Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Στο Κ.Δ.Α.Π.μεΑ οι χειροτεχνίες των παιδιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζάκυνθος: Χειροτεχνίες των παιδιών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.μεΑ) «Ιωάννης Βαρδακαστάνης, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν αλλά και να αγοράσουν, όσοι επισκέφθηκαν το ανοιχτό παζάρι που έγινε την περασμένη Κυριακή έξω από τον «Κόκκινο Βράχο». Τριακόσια τριάντα αντικείμενα, ανάμεσα τους βραχιόλια και καρφίτσες από πηλό, γυάλινα χρωματιστά βαζάκια, τσάντες, ημερολόγια και κάδρα, δημιούργησαν τα παιδιά για να εκτεθούν. Στις 6 το απόγευμα, που τελείωσε το παζάρι, δεν είχαν μείνει παρά ελάχιστα.

Ήταν η πρώτη εξωστρεφής δράση του Κ.Δ.Α.Π.μεΑ, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ζακύνθου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (Κ.Ε.ΔΗ.Ζ), με την υποστήριξη του Σωματείου ατόμων με αναπηρία Ζακύνθου «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ».





Στόχος του παζαριού ήταν η γνωριμία με την τοπική κοινωνία και η συγκέντρωση χρημάτων για την μεταφορά του Κ.Δ.Α.Π.μεΑ σε αυτόνομο χώρο.«Πετύχαμε πάνω από όλα να μας γνωρίσει ο κόσμος», σχολίασε ο Πρόεδρος των «Ποπολάρων», Γιάννης Γρέκας. Στον ίδιο τόνο, η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου, Γωγώ Κωστή ανέφερε ότι «Από τις 10 το πρωί, πολλοί περαστικοί στάθηκαν πάνω από τους αυτοσχέδιους πάγκους για να δουν τα έργα των παιδιών. Μας ρωτούσαν για το Κέντρο και για το σκοπό που δημιουργήθηκε». Η κοινωνική λειτουργός ενημέρωνε τον κόσμο για την πολύπλευρη στήριξη που προσφέρει το Κέντρο στα παιδιά και στα άτομα με αναπηρία. Φέτος, που είναι ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του Κέντρου, συμμετέχουν 25 παιδιά. Η δημιουργική απασχόληση και η προαγωγή των δεξιοτήτων τους, είναι ο στόχος των προγραμμάτων που υλοποιούνται.




Πηγή: http://imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.