Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Το σκάνδαλο της «λευκής μπλούζας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έρχονται χειροπέδες για το σκάνδαλο της «λευκής μπλούζας», καθώς μπαίνει στην τελική ευθεία μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις «μαύρων ταμείων», που απασχολεί την Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία φέρεται να έχει πολλά κοινά με την πολύκροτη υπόθεση Siemens.

Πρόκειται για ένα μεγάλο «πάρτι» δωροδοκίας, στο οποίο φέρονται να πρωταγωνιστούν στελέχη του αμερικάνικου κολοσσού Johnson & Johnson, που μοίραζαν μίζες σε πρωτοκλασάτα ονόματα ορθοπεδικών γιατρών και διευθυντών κρατικών νοσοκομείων, προκειμένου να προωθούν μέσω χειρουργικών επεμβάσεων –και όχι μόνο- ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ορθοπεδικά υλικά και ορθοπεδικά είδη της Johnson & Johnson και της θυγατρικής της DePuy International (DPI)

Η υπόθεση, η οποία εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη από το 2010, επανακινείται από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα, ο οποίος αναμένεται να στείλει κλήσεις σε τουλάχιστον εννέα μεγαλογιατρούς που είναι κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος, ενώ διερευνά τη συμμετοχή και άλλων συναδέλφων τους, που θεωρούνται κορυφαίοι στον τομέα της ορθοπεδικής χειρουργικής.

Ο κύκλος των κατηγορουμένων αναμένεται να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, καθώς κλήσεις για απολογία θα σταλούν από τον ανακριτή σε τουλάχιστον δύο Έλληνες επιχειρηματίες που προωθούσαν τα συγκεκριμένα ορθοπεδικά είδη, καθώς και σε στελέχη τουλάχιστον επτά εταιρειών συμβούλων οι οποίοι φέρονται ότι λειτουργούσαν ως μεσάζοντες για το μοίρασμα της μίζας μεταξύ της ξένης πολυεθνικής και των νοσοκομείων.

Στο στόχαστρο του ανακριτή έχουν μπει επίσης μέλη διοικήσεων νοσοκομείων του ΕΣΥ, ενώ διερευνάται και η εμπλοκή στελεχών του υπουργείου Υγείας εκείνης της περιόδου.

Ο ανακριτής διαφθοράς κ. Γεωργουλέας, στο πλαίσιο της διερεύνησης του μεγάλου σκανδάλου ορθοπεδικών ειδών και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνένωσε τρεις σχετικές δικογραφίες που εκκρεμούσαν στη Δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα επέκτεινε την ποινική δίωξη, η οποία είχε ήδη ασκηθεί από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, ζητώντας να προστεθεί και το κακούργημα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, που αφορά την υπερκοστολόγηση κατά 35% του ιατρικού υλικού, χρήματα που μετακυλίονταν στις πλάτες των φορολογουμένων, προκειμένου να υπερκαλύπτονται τα ποσά που δίνονταν ως μίζες από τον αμερικανικό κολοσσό. Με την παραγγελία του ανακριτή για συμπληρωματική ποινική δίωξη, τα αδικήματα για τα οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν οι κατηγορούμενοι αφορούν:

*Ενεργητική και παθητική δωροδοκία σε βάρος του Δημοσίου

*Απάτη σε βάρος του Δημοσίου

*Άμεση συνέργεια στις παραπάνω πράξεις

*Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κοινώς ξέπλυμα μαύρου χρήματος


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.