Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Αυτή είναι τελικά η λογική των οδηγών που παρκάρουν στις θέσεις που είναι αποκλειστικά για ΑμεΑ;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σήμερα είπα να ξαναγράψω μετά από μέρες κι μια δική μου ανάρτηση. Μια ανάρτηση με αφορμή σε έναν διάλογο στο chat του blog. Έχω δημοσιεύσει πολλές φορές αναρτήσεις και άρθρα που αφορούν περιπτώσεις οδηγών (που δεν θα μπω στον κόπο να τους χαρακτηρίσω), που παρκάρουν σε αποκλειστικές θέσεις πάρκινγκ για ΑμεΑ. Οδηγούς δηλαδή που παραβιάζουν το δικαίωμα και παράλληλα την παροχή, που υπάρχει από την πολιτεία, να έχει κάποια θέση πάρκινγκ ο ΑμεΑ, με βάση τον νόμο και να μην παλεύει με τον κάθε έναν οδηγό, για να βρει μια θέση πάρκινγκ και να ταλαιπωρείται. 

Ας γυρίσουμε όμως στο θέμα μας. Ποιο είναι αυτό όμως να μου πείτε; Ένας διάλογος. Ένας διάλογος που ξεκίνησε μέσα από μια ερώτηση. Μια ερώτηση που αρχικά φανταζόμουν πως ήταν από φίλο του blog και ΑμεΑ, αφού προερχόταν από έναν ανώνυμο και άγνωστο προς εμένα χρήστη στο chat του blog, η οποία με οδήγησε στο να μου λυθεί μια απορία που είχα καιρό εγώ, ίσως κι εσείς που θα διαβάσετε τον παρακάτω αυτούσιο διάλογο, και να μας απαντήσει στο ερώτημα: Αυτή είναι τελικά η λογική των οδηγών που παρκάρουν στις θέσεις που είναι αποκλειστικά για ΑμεΑ;

Ας δούμε όμως τον διάλογο μεταξύ εμού, διαχειριστή του blog με το nickname Notisjunior, και του έτερου χρήστη του chat με το ψευδώνυμο dimitris: 


dimitris: καλησπερα. ερωτηση: Οι θεσεις παρκιγκ για ΑΜΕΑ εξω απο υπηρεσιες ( πχ νομαρχια)ισχυουν βαση νομου και τις μερες που οι υπηρεσιες ειναι κλειστες ?

Notisjunior: δημήτρη όπως φαντάζομαι όχι. αυτά τα πάρκινγκ λογικά δεν είναι ανοικτά για τις ημέρες που είναι ανοικτά; και ας το πάμε κι αλλού... οι θέσεις αυτές τις ημέρες που δεν είναι ανοικτές οι υπηρεσίες όπως και ολόκληρο το πάρκινγκ ποιον πραγματικά οφελούν και γιατί χρησιμοποιούνται από το κοινό;

dimitris1: ρωταω γιατι θεωρωντας οτι οι θεσεις για αμεα ισχυουν μονο τις εργασιμες αφησα το αυτοκινητο μου σε μια απο αυτες το σαββατο και με εγραψε η τροχαια( 200ε προστιμο και ειμαι ανεργος). πραγματικα δεν το γνωριζα. ( δεν ειμαι αμεα)

Notisjunior: δεν μπορώ να το εγγυηθώ πως ισχύει ή δεν ισχύει...η παράβαση αλλά για να κόβουν την κλήση ισχύει. το ερώτημα όμως που θα θέσω και σιγά μην μου απαντήσεις, είναι γιατί πάρκαρες εκεί αφού σου επισήμαναν οι ταμπέλες πως ήταν για άλλους. πάντως αν το καλοσκεφτούμε, η υπόθεση πως αφορά μόνο τις εργάσιμες μέρες θα ίσχυε μόνο αν το πάρκινγκ τις μη εργάσιμες κλειδωνόταν. αφού δεν το βρήκες εσύ κλειδωμένο σίγουρα επιτρεπόταν σε όλους να παρκάρουν. βέβαιο είναι ακόμα πως η αστυνομία, που έπραξε σωστά την δουλειά της, ειδοποιήθηκε και δεν πήγε αυτοβούλως να κάνει έλεγχο. ένα μπράβο σε αυτήν κι ένα κρίμα για σένα, ως προς το πρόστιμο που δεν ήξερες πως θα πάρεις και το πήρες. σε κάτι που είχα παραπονεθεί κάποτε σε αστυνομικούς έλαβα την απάντηση πως η άγνοια του νόμου, τιμωρείται.

dimitris2: γιατι εισαι επιθετικος ? βεβαιως και θα απαντησω σεβομενος το γεγονος οτι και συ μου απαντησες. Εξηγησα πιο πανω τη λογικη μου ( λαθος προφανως) οτι οι θεσεις προοριζονταν για χρηση αμεα στις μερες που λειτουργουν οι δημοσιες υπηρεσιες.Το βρισκω λογικο να υπαρχουν θεσεις για διευκολυνση των ανθρωπων που δεν μπορουν να παρκαρουν μακρυτερα με σκοπο να κανουν τη δουλεια τους στη νομαρχια και στις αλλες υπηρεσιες του κεντρου. Τις αργιες ομως γιατι να ισχυει??? εγω τις εργασιμες οταν δε βρισκω ελευθερο παρκιγκ πληρωνω για να παρκαρω στο δημοτικο παρκιγκ. Γιατι να μην πληρωσει και ενα αμεα το σαββατοκυριακο που θα βγει να πιει το καφεδακι του? Δεν βρισκω λογο να χρησιμοποιει αποκλειστικα το παρκιγκ για αμεα. Μπορει να παρκαρει οπου βρει και αν δε βρει να πληρωσει οπως ολοι μας. Εκτος και αν θεωρεις οτι τα αμεα ειναι κατι αλλο "ξεχωριστο" και πρεπει να εχουν αλλη μεταχειρηση. Δοξα το θεο τα τελευταια χρονια και ραμπες υπαρχουν και ασανσερ στα παρκιγκ υπαρχουν. Εν κατακλειδη σωστα υπαρχουν οι θεσεις για αμεα τις εργασιμες και εξηπηρετουν (οπως ολοι μας, δικαιουνται και αυτοι ενα ποσοστο θεσεων και μαλιστα κοντα καθοτι εχουν προβλημα μετακινησης). λαθος να ισχυουν το σαββατοκυριακο (καθως δεν υπαρχει αναγκη να ειναι κοντα σε υπηρεσια η θεση τους και μπορουν να παρκαρουν οπου αλλου βρουν για να πιουν τον καφε τους). Οσο για το προστιμο θα το πληρωσω. Αλλα η λογικη σου (δηλαδη "καλα να παθεις πληρωσε τωρα...") δεν ειναι ενταξει. δεν πιστευω οτι θα ηθελες καποιος να πει και σε σενα "καλα να παθεις" ευχαριστω και ειμαι ανοιχτος στο διαλογο.

Notisjunior: δημήτρη δεν γίνομαι επιθετικός. Εσύ ήρθες εδώ να βρεις σε ένα blog που γράφει για τα δικαιώματα και τις παροχές των ΑμεΑ, βοήθεια προς εσένα που καταπατήσες ένα δικαίωμα που έχουν. τώρα αν δεν σου φαίνεται παράλογο εσένα αυτό που έκανες τι να πω. Θα αφήσω όμως τα σχόλιά σου για να τα δει ο κόσμος και να σε κρίνει για την λογική σου να παραβιάζεις το δικαίωμα τους... και θα το αναρτήσω και ως θέμα στο blog... για να το δουν και όσοι δεν το πρόσεξαν στο chat μας. όσο για το καλά να πάθεις και τα λοιπά που γράφεις δεν σου είπε κανείς κάτι τέτοιο και φαίνεται και από τους διαλόγους μας που θα δημοσιευτούν αυτούσιοι και χωρίς αλλαγές.


Ο πιο πάνω διάλογος είναι αυτούσιος και χωρίς καμία τροποποίηση. Αυτό αποδεικνύεται και από τις ακόλουθες φωτογραφίες που έχουν προέλθει με Printscreen και με μόνη τροποποίηση το σβήσιμο των ip των χρηστών που συμμετείχαν και την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων και ενός ερωτήματος που θέτει άλλο εγγεγραμμένο μέλος του chat που παρεμβλήθηκε τυχαία στον διάλογο και αφορούσε άλλο θέμα.



Τα σχόλια δικά σας φίλοι μου και επιφυλάσσομαι να μεταφέρω εδώ και την συνέχεια του διαλόγου... αν και όποτε υπάρξει.

Και όπως βλέπουμε υπάρχει συνέχεια στον διάλογο: 

Anon9527: το επιθετικος το λεω γιατι εγραψες " σιγα μην απαντησεις" αν οχι επιθετικος τουλαχιστον απαξιωτικος. Το καλα να παθεις βγαινει απο τα λογια σου " μπραβο στην αστυνομια και κριμα σε σενα που θα πληρωσεις ενα προστιμο." Επειδη ομως γνωριζω οτι ο γραπτος λογος παρεξηγειτε δεχομαι αυτο που μου λες και παω παρακατω. Δεν βρισκω κανενα λογο να μην μπω σε ενα μπλογκ ( αλλωστε δεν λεει οτι ειναι μονο για αμεα) και να ζητησω βοηθεια. Οπως θα εμπαινα και αλλου μπηκα και εδω. δε καταλαβαινω που ειναι το προβλημα. Αν αυτο ειναι ενα μπλογκ μονο για δικαιωματα και παροχες τοτε οκ παω πασο. Αν ομως υποστηριζετε την ισοτητα και την δικαιοσυνη τοτε πραγματικα με ενοχλησε το οτι κατηγορηθηκα οτι παραβιασα ενα δικαιωμα αμεα μονο και μονο επειδη το λεει ο νομος. Σε μια δικαιη και ηση πολιτεια υπαρχουν δικαιωματα αλλα και υποχρεωσεις. και η υπερτατη υποχρεωση ολων ειναι το δικαιο και το λογικο. Αλλωστε οι νομοι συχνα αναθεωρουνται για να καλυφθουν αδικιες που ο νομοθετης δεν προεβλεψε. Χρειαζεται λοιπον να εχει ο καθενας απο τους ισους λογικα επιχηρηματα για να στηριζει τα δικαιωματα του. το οτι το λεει ο νομος εταιρον εκατερον.

Anon9527: Για να παω λοιπον στην ουσια τα ερωτηματα μου ειναι τα εξης. !. Που εξηπηρετει ενα αμεα να εχει θεση παρκιγκ εξω απο μια δημοσια υπηρεσια τις ημερες που αυτη ειναι κλειστη ??? και 2 . ( περι ισοτητας) Γιατι εγω οταν τις καθημερινες δε βρισκω πληρωνω παρκιγκ ενω ενα αμεα το σαββατοκυριακο που θα βγει για καφε εχει ετοιμη τη θεση του εξω απο μια δημοσια υπηρεσια που ειναι εκεινη την ωρα κλειστη??? Παρακαλω να παρεις θεση συγκεκριμενα πανω στα ερωτηματα και οχι γενικα. φιλικα Δημητρης Μπασδεκης Λαρισα

Notisjunior: Όταν κύριέ μου... μπαίνεις σε έναν χώρο που σου δίνει δικαίωμα και τον χώρο να μιλήσεις ελεύθερα, αφού σε σέβεται πρέπει και εσύ να σέβεσαι τον χώρο αλλά και τους αναγνώστες του. Άρα μπαίνοντας για  να κατηγορήσεις, να ειρωνευτείς και να προσβάλλεις τους αναγνώστες τους και το blog ταυτόχρονα αφού οι αμεα είναι το κεντρικό του θέμα, δεν μας δείχνεις το καλό σου πρόσωπο. σε άλλη περίπτωση θα είχες δεχτεί απλά ένα ban για το ειρωνικό και προσβλητικό σου ύφος προς τους ΑμεΑ και θα είχες σιγήσει απλά. Ο νόμος, το δικαίωμα και κατ' επέκταση η παροχή για τις θέσεις πάρκινγκ προς τους ΑμεΑ, υπάρχει για να υπάρχει η "ισότητα" που επικαλείσαι. Γιατί εσύ και όσοι δεν έχουν προβλήματα, όπως οι δικαιούχοι των θέσεων αυτών είναι υποδεέστεροι και τους βοηθά με αυτόν τον τρόπο, μπας και το τονίζω μπας και γίνεται ίσοι. Γιατί ακόμα κι έτσι δεν γίνατε ίσοι. Δεν είμαστε ίσοι και δεν ξέρω πόσα πράγματα θα χρειαστούν να γίνουν για να γίνουμε όλοι ίσοι και ισότιμοι. Φτάνεις στο σημείο να ζητάς, εν κρυπτό ή φανερό, να αλλάξει ο νόμος γιατί είναι άδικος για σένα... για να αδικηθούν κάποιοι άλλοι. 

 Notisjunior: Και πάμε στο προκείμενο. Εκεί στο πάρκινγκ, σε αυτό το άγιο πάρκινγκ, είχε μόνο θέσεις για ΑμεΑ. Θα ήθελα να δω φωτογραφίες αν είναι έτσι, γιατί θα μιλάμε για ένα αποκλειστικό πάρκινγκ για ΑμεΑ, που θα είναι και το μοναδικό στον κόσμο τέτοιο. Ακόμα και στις πιο προνομιακές χώρες σε θέμα παροχών για τους ΑμεΑ, τέτοια πάρκινγκ δεν υπάρχουν. Οπότε αφού είναι πάρκινγκ για όλους και μόνο κάποιες θέσεις για ΑμεΑ... και ήταν ανοικτό και τις μη καθημερινές, όταν μπήκες αφού δεν βρήκες άλλη για μη ΑμεΑ θέση και πάρκαρες εκεί, κακώς σκέφτηκες πως δεν θα ισχύει η ταμπέλα αφού δεν είναι καθημερινή, γιατί και όσοι άλλοι πάρκαραν εκείνη την μέρα ωφελήθηκαν ημέρα που η υπηρεσία είναι κλειστή. Δεν θα κατηγορήσουμε την υπηρεσία που δεν κλειδώνει το πάρκινγκ, όταν είναι κλειστή κι αυτή, για να δώσει μια επιπλέον παροχή για να ευεργετήσει επιπλέον όλους τους πολίτες. Άρα, για να σου απαντήσω, αφού εσύ λοιπόν (ως ίσος όπως κατηγόρησες τον ΑμεΑ που θα κάνει χρήση) πήγες εκεί για καφεδάκι άνεργος με το αμάξι σου, να παρκάρεις σε κακώς όπως λες για σένα ανοικτό πάρκινγκ της νομαρχίας όταν ήταν κλειστή, δεν βρήκες άλλη θέση και για να μην πληρώσεις σε ιδιωτικό πάρκινγκ, έπιασες μια του ΑμεΑ που την δικαιούταν. Μόλις ήρθε ο επόμενος ΑμεΑ και αναζήτησε θέση, νομίμως λοιπόν αφού το βρήκε ανοικτό και έπρεπε να είχε θέση γι' αυτόν... και την βλέπει πιασμένη από σένα. Άρα κάλεσε την αστυνομία, που νόμιμα έκοψε την κλήση. Τα υπόλοιπα μπορείς να τα παραπονεθείς στις αρχές ή στον νομοθέτη. 

dimitris4: κατ αρχην δε προσβαλα (και ουτε ειχα προθεση)κανεναν και τα λεγομενα μου το αποδεικνειουν ( αν εχεις τη μυγα δε φταιω εγω) Δευτερον δεν αμφησβητησα κανενα δικαιωμα σου αλλα τον νομο ο οποιος κατα τη δικη μου κριση δεν ειναι δικαιος. Τριτον μπορεις να με κανεις ban οτι ωρα θελεις (δικο σου ειναι το blog ) με αυτο τον τροπο εσυ θα εκτεθεις. Απ οτι βλεπω δεν εχεις τη διαθεση ουτε για διαλογο αλλα ουτε και επιχειρηματα ( εκτος του νομοθετη ) για να υπερασπιστης τα δικαιωματα σου. Η αληθεια ειναι πως για τα ατομα με ειδικες αναγκες χρειαζεται να γινουν ακομη παρα πολλα ωστε να ειναι ισοι με τους υπολοιπους. Κατανοωω και τις δυσκολιες αλλα και την πικρα σου. Εγω προσωπικα δεν ειμαι αμεα αλλα μου λειπει το ενα ματι και εχω χρονιο προβλημα στο γονατο που με δυσκολευει στο περπατημα. Σε καμμια περιπτωση ομως δεν χρησιμοποιω τα προβληματα μου και προσπαθω πολυ ωστε να ΝΟΙΩΘΩ ιδιος με τους αλλους. Λυπαμαι πραγματικα για την μεροληψια που αντιμετωπιζεις το θεμα. Ετσι δεν λυνονται τα ζητηματα. Προσωπικα επιλεγω την αξιοπρεπεια και οχι τις παροχες και τα διαφορα δικαιωματα. Σου ευχομαι καλη συνεχεια σε αυτο που κανεις και στη ζωη σου. Και οσο για τα υπολοιπα να τα παραπονεθεις στο θεο και στην κακη σου τυχη.( αυτο παρτο προσωπικα και αφορα εσενα και οχι την πλειοψηφια των ΑμεΑ). Δημητρης

dimitris4: και αν πραγματικα εχεις τοση εμπιστοσυνη σε ολα αυτα που λες και τοσο δικαιο αλλα και τα κοτσια σε προκαλω να ανεβασεις το διαλογο μας στο blog και να κριθει απο τους αλλους. Κατι που πιστευω οτι δεν θα κανεις.

Notisjunior: αν πρόσεχες ο διάλογος υπάρχει ήδη δημοσιευμένος στο blog. δεν έχω τίποτα απολύτως να προσθέσω σου απάντησα σε όλα ήδη.

dimitris4: οκ γεια και χαρα σου λοιπον

Notisjunior: Αλλά επειδή είσαι πολύ προκλητικός πρέπει να ακούσεις μερικά πράγματα. Όσο για μύγες, σίγουρα έχει μπόλικες γιατί μπήκες εδώ σκόπιμα να γράψεις, να προσβάλεις και να ειρωνευτείς πως ο αμεα που θέλει να παρκάρει σε μια θέση πάει μόνο για ένα καφεδάκι και γι' αυτό κάνει τέτοια χρήση. Άρα ταυτόχρονα αμφισβητείς το δικαίωμα του ΑμεΑ όταν λες πως άδικα το έχουν και εμμέσως πλην σαφώς κακώς του το παρέχουν. Αναρωτιέμαι ποιος σε έκανε κριτή των πάντων κύριε "Δημήτρη"; Για μια νόμιμα εκδομένη κλήση της αστυνομίας θες να καταργηθούν κεκτιμένα των ΑμεΑ που πάλεψαν με αγώνες να τα πάρουν; Να γίνει ακόμα πιο άνισος ο ΑμεΑ εεε; Δεν έχω επιχειρήματα που το είδες; 

Notisjunior: Συγκρίνεις με τον εαυτό σου που το μόνο που έκανες είναι να θες να καταργηθούν τα πάντα; Εγώ σου είπα ότι αφού είναι ανοικτό το πάρκινγκ ισχύει ότι λέει ο νόμος. Αν ήταν κακώς ανοικτό, κακώς μπήκες και παραπέρα παρανόμησες και καλώς σου κόψανε κλήση, αφού παρανόμησες. Το αν εσύ κάνεις χρήση δικαιωμάτων που έχεις ή όχι κι αν τα διεκδικείς ή όχι τότε δεν είναι δικό μου θέμα, αν και γιατί δεν το κάνεις. Και δεν μεροληπτώ αλλά, προστατεύω τον πραγματικά αδικημένο που είναι ο ΑμεΑ που βρέθηκε στην εικόνα, της παράνομα κατάληψης θέσης πάρκινγκ. Εσένα σε νοιάζει μόνο το πρόστιμο που λες πως πήρες άδικα. Εγώ λέω πως το πήρες νόμιμα.

Notisjunior: Τι να κάνουμε... δεν γίνεται να έχουμε ίδια άποψη και γνώμη για το θέμα. Και έρχεσαι να κλείσεις το μήνυμά σου προσβάλλοντας κάθε ΑμεΑ στην χώρα μας. αλλά και αλλού, λέγοντας πως εσύ που δεν διεκδικείς δικαιώματα και παροχές επιλέγεις "την αξιοπρέπεια , άρα όλοι οι άλλοι είναι αναξιοπρεπείς που διεκδικούν το νόμιμο και θέλουν για να γίνουν πιο ίσοι με τους άλλους. Ορίστε καλοί μου αναγνώστες γίναμε όλοι οι ΑμεΑ για μια κλήση αναξιοπρεπείς. Αυτό για την κακή μου τύχη που λες και να παραπονεθώ στον ίδιο τον θεό για κάτι, μάλλον μιλάς για την κατάσταση της υγείας μου και τα προβλήματα που πιθανολογείς πως έχω. Τι να σου πω; Ακόμα και με αυτό δείχνεις το τι άνθρωπος είσαι. Λυπάμαι πάρα πολύ που βρέθηκες εδώ... και έγραψες για να πεις όλα αυτά.

Notisjunior: Από εδώ και πέρα ότι γράφεις θα σβήνεται αφού δεν έχεις δείξει ίχνος σεβασμού για να τελειώσει και η κουβέντα εδώ.






Τα σχόλια δικά σας... Τελικά δεν μας λύθηκε μόνο η απορία του τίτλου. Μάθαμε και πολλά άλλα πράγματα σήμερα. Λυπάμαι ειλικρινά που έπρεπε να συμμετέχω σε τέτοιου είδους διάλογο. 


Νότης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.