Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Συνεχίζεται το παζάρι βιβλίου στην πλατεία Κοτζιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έως τις 20 Νοεμβρίου.

Το 1ο Φθινοπωρινό Παζάρι Βιβλίου διοργανώνουν έως τις 20 του μήνα στην Πλατεία Κοτζιά ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών και ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων. Το Παζάρι τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στο 1ο Φθινοπωρινό Παζάρι Βιβλίου συμμετέχουν 120 εκδότες (ελληνική και ξένη λογοτεχνία, παιδικά, πολιτική, ιστορία, ψυχολογία κ.ά.) διαθέτοντας, χιλιάδες τίτλους βιβλίων, σε πολύ χαμηλές τιμές (με έκπτωση τουλάχιστον 70%).

Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών εδώ και τρία χρόνια κάνει μια προσπάθεια να ενισχύσει τις βιβλιοθήκες τις χώρας με το κοινωνικό μήνυμα «Με διάβασες; Χάρισέ με!». Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2011 στην 34η Γιορτή Βιβλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν 3.000 βιβλία και στάλθηκαν στις βιβλιοθήκες Λέρου και Λειψών. Το 2012, στην 35η Γιορτή, αριθμός των βιβλίων που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας, καθώς συγκεντρώθηκαν περίπου 18.000 βιβλία που στάλθηκαν σε βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας. Φέτος, στην 36η Γιορτή Βιβλίου, συγκεντρώθηκαν περίπου 17.000 βιβλία και η αποστολή τους σε βιβλιοθήκες (δημοτικές, σχολικές, συλλόγων, φυλακών, νοσοκομείων κ.λπ.) όλης της χώρας είναι σε εξέλιξη.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Κυριακή 10 Νοεμβρίου

11:00 – 12:00
«Φιλαρμονική Δήμου Αθηναίων» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά τα μουσικά όργανα της ορχήστρας πνευστών.
12:30 – 13:30
«Οι παροιμίες του Καραγκιόζη» Παράσταση Καραγκιόζη από το θίασο Σωτήρη Χαρίδημου.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου
12:00 – 13:30
«Η χωρίς αρχή …αρχή του κόσμου» Διαδραστική παράσταση από την Ομάδα ΑΝΑΣΣΑ. Μια ποιητική και καλλιτεχνική προσέγγιση σύγχρονων κοσμολογικών απόψεων για τη γέννηση του σύμπαντος. Τα παιδιά παίζουν με τις έννοιες του ρυθμού, του χώρου και του χρόνου και κατασκευάζουν αντικείμενα εμπνευσμένα από την παράσταση.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.