Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς της Η Τράπεζα Πειραιώς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στηρίζει τα Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης - 
Φροντίδα υγείας σε ευάλωτες ομάδες.

Τη στήριξη της στο θεσμό των Κοινωνικών Ιατρείων Αλληλεγγύης, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε στο χώρο του Ιατρείου Αλληλεγγύης στη Λευκωσία, ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μάριος Σαββίδης, μαζί με την Ευρωβουλευτή κα. Ελένη Θεοχάρους, στην οποία ανήκει η όλη πρωτοβουλία, αναφέρθηκε στο ρόλο και την αποστολή του θεσμού των Κοινωνικών Ιατρείων Αλληλεγγύης στην κοινωνία μας.

Όπως είπε ο κ. Σαββίδης, η Τράπεζα Πειραιώς έχει το τελευταίο διάστημα βοηθήσει με χορηγίες και άλλες ενέργειες τις προσπάθειες πολλών ομάδων κοινωνικής προσφοράς, όπως της Europa Donna Κύπρου, του Παγκύπριου Συνδέσμου Μητρικού Θηλασμού «Δώρο ζωής», του Συνδέσμου Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία και του Συνδέσμου για άτομα με Αυτισμό. Αναφερόμενος στη νέα πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς, είπε ότι στοχεύει στην ιατρική φροντίδα ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού που στις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες χρειάζονται ιατρική περίθαλψη και φάρμακα.

Για την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να στηρίξει το θεσμό αυτό, ο κ. Σαββίδης είπε ότι εντάσσεται στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας της Τράπεζας. Ειδικά σ’ αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, όπου πολλοί συνάνθρωποι μας δεν έχουν τους απαραίτητους πόρους για φροντίδα της υγείας τους, είπε ο κ. Σαββίδης, τα Κοινωνικά Ιατρεία μπορούν να προσφέρουν πολλά. Με τη στήριξη μας προς τα Κοινωνικά Ιατρεία, τόνισε, βοηθούμε το συνάνθρωπο μας και την ίδια την κοινωνία.

Στα πλαίσια αυτά, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι για κάθε συναλλαγή που θα κάνουν οι πελάτες της με την πιστωτική τους κάρτα τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα προσφέρει €1 προς τα Κοινωνικά Ιατρεία. Όπως είπε ο κ. Σαββίδης με τον τρόπο αυτό εμπλέκουμε και τους πελάτες μας, χωρίς όμως να τους επιβαρύνουμε, σε αυτή την προσπάθεια στήριξης και αλληλεγγύης. Σε κάποιο βαθμό βοηθείται και η κατανάλωση, στοιχείο επίσης επιθυμητό.

Τέλος, ο κ. Σαββίδης συγχάρηκε την κα. Ελένη Θεοχάρους, τους Εθελοντές Γιατρούς της Κύπρου και όλους τους εθελοντές που αφιλοκερδώς, με ανθρωπιά και ευαισθησία στέκονται δίπλα από τον κάθε άνθρωπο στην ώρα ανάγκης και τους ευχαρίστησε επίσης για την ευκαιρία που έδωσαν στην Τράπεζα Πειραιώς να είναι αρωγός στην όλη προσπάθεια.

Τα Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα στη Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο και Πόλη της Χρυσοχούς, ενώ σύντομα προγραμματίζεται η λειτουργία παρόμοιων ιατρείων και σε άλλες περιοχές της Κύπρου.

Ταυτόχρονα, ετοιμάζονται δύο κινητές μονάδες που θα επισκέπτονται απομακρυσμένα χωριά.

Οι γιατροί, οι νοσοκόμες και οι φαρμακοποιοί, που συμμετέχουν σ’ αυτή την πρωτοβουλία, εργάζονται αφιλοκερδώς και παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα επί τόπου, ενώ για εξειδικευμένη περίθαλψη οι ασθενείς παραπέμπονται σε εδικούς γιατρούς.

Γραφείο Τύπου

Τράπεζας Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.