Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Πάτρα: Καθυστερούν τα Προγράμματα Φυσιοθεραπείας στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ "Κομαιθώ"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για κακό σχεδιασμό του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου κάνει λόγο στην επιστολή του το Παράρτημα Αχαϊας του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών.

Με επιστολή του προς την πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Αν. Παπαντωνοπούλου, το Παράρτημα Αχαϊας του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών διαμαρτύρεται για την Καθυστέρηση των Προγραμμάτων Φυσιοθεραπείας στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ “Κομαιθώ”. Όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους, αν και έχουν παραδοθεί όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα.

Ανηαλουτικά στην επιστολή τους αναφέρουν:

«Κυρία Πρόεδρε,

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας είναι Α/θμιο Σωματείο που αποτελεί παράρτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών και αριθμεί σε πάνω από 500 μέλη. Εκπροσωπεί τους παρα/τετραπληγικούς και άτομα με κινητικές αναπηρίες σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και κύρια επιδίωξή του είναι η κοινωνική ένταξη των Ατόμων με κινητικές αναπηρίες, η αλληλοαποδοχή τους από την κοινωνία και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωή τους.

Στο παραπάνω πλαίσιο, περί τα τέλη Μαρτίου του έτους 2013 σε συνάντηση που είχαμε στα γραφεία του Κοινωνικού Οργανισμού αποφασίστηκε ο σχεδιασμός προγράμματος φυσιοθεραπειών για μέλη του Συλλόγου που χρήζουν ανάγκης φυσιοθεραπείας.

Ο Σύλλογός μας ανέλαβε στο πλαίσιο αυτό την ενημέρωση των μελών του και βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων που μας υπέδειξε η υπηρεσία σας έγινε η συλλογή των δικαιολογητικών τα οποία παραδόθηκαν στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.

Μέχρι σήμερα όμως αν και προβήκαμε στις παραπάνω ενέργειες, λόγω κακού σχεδιασμού δεν έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος φυσιοθεραπειών για τα μέλη μας γεγονός που εκθέτει το κύρος του Συλλόγου αλλά κυρίως δεν δίνεται η δυνατότητα σε άτομα με κινητικές αναπηρίες να ευεργετηθούν από το πρόγραμμα φυσιοθεραπειών, οι οποίες όπως επιστημονικά είναι αποδεδειγμένο αποτελούν εργαλείο πρώτης γραμμής για την άμβλυνση των σύνθετων προβλημάτων που επιφέρει η κινητική αναπηρία.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να ξεκινήσει επιτέλους η υλοποίηση του προγράμματος φυσιοθεραπειών.

Σας Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.