Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Το μυστικό μακροζωίας ενός πλούσιου υπεραιωνόβιου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρώει κάθε βράδυ μόνος του στα καλύτερα εστιατόρια.
Πίσω από κάθε υπεραιωνόβιο κρύβεται μια ενδιαφέρουσα ιστορία και πορεία ζωής. Και φυσικά το... μυστικό της μακροζωίας τους.

Για τον 103 ετών Harry Rosen από τη Νέα Υόρκη, το μυστικό αυτό δεν είναι άλλο από το να... τρώει έξω!

«Το φαγητό και το περιβάλλον στα εστιατόρια είναι η θεραπεία μου. Μού δίνει ενέργεια» είπε στους New York Times.

Από τότε που συνταξιοδοτήθηκε τρώει κάθε βράδυ σε μερικά από τα πιο γνωστά εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Στα αγαπημένα του περιλαμβάνονται τα: Cafe Boulud, Boulud Sud, Avra Estiatorio και David Burke Townhouse.
Ο ίδιος όμως δεν έτρωγε πάντα τόσο καλά στη ζωή του.

Γεννήθηκε στη Ρωσία και θυμάται μέχρι και σήμερα που διαδήλωνε κατά τη ρωσική επανάσταση.

Η οικογένειά του μετανάστευσε στις ΗΠΑ για να ξεφύγει από τα πογκρόμ και βρήκε στέγη σε ένα διαμέρισμα κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Ο κ. Rosen κατάφερε να ζήσει τη δική του εκδοχή του αμερικανικού ονείρου και δημιούργησε τη δική του επιχείρηση.

Προκειμένου να ευχαριστήσει τους καλούς πελάτες και συνεργάτες του τούς πρόσφερε πλούσια γεύματα και δείπνα στα καλύτερα εστιατόρια.

Ο ίδιος συνταξιοδοτήθηκε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πριν από κάποια χρόνια και ξοδεύει κάθε βράδυ 100 δολάρια για το δείπνο του.



Πάντοτε, όπου κι αν πηγαίνει, παραγγέλνει ψάρι.

Μερικές φορές τον συνοδεύουν οι γιοι του, όμως εκείνος προτιμά να τρώει μόνος.

Άλλωστε, όπως είπε, υπάρχει πάντα η ελπίδα να συναντήσει κάποιον καινούριο άνθρωπο στη ζωή του.

Ο κ. Rosen ήταν παντρεμένος επί 70 χρόνια. Η σύζυγός του πέθανε πριν από πέντε χρόνια σε ηλικία 95 ετών.

«Είμαι ανοιχτός στις γνωριμίες. Έχω ακόμη τη διάθεση και την επιθυμία. Αυτό μετράει άλλωστε» καταλήγει ο ίδιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.