Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Τα ΑΜΕΑ δεν θα πληρώσουν την κρίση!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την οργή του για την έκθεση του ΟΟΣΑ, που προτείνει την περικοπή επιδομάτων από τα ΑΜΕΑ, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες της επαρχίας Ρόδου, αναφέροντας τα εξής:

«Η έκθεση του ΟΟΣΑ με τις προτάσεις για την αντικατάσταση των παροχών σε 500.000 άτομα με αναπηρία (συντάξεις και επιδόματα) από ένα νέο επίδομα-ύψους 500 ευρώ- το οποίο θα δίνεται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, δημοσιεύθηκε σήμερα...για δεύτερη φορά!

Η έκθεση με τις ανερμάτιστες αυτές προτάσεις, είχε χρησιμοποιηθεί και πριν ένα χρόνο, για να προωθήσει αλλαγές που θα τερμάτιζαν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους. Αυτή η έκθεση ΔΕΝ πέρασε πέρυσι και το αναπηρικό κίνημα διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως οι προτάσεις αυτές ΔΕΝ θα περάσουν ούτε φέτος, ούτε ΠΟΤΕ!

Πρόκειται για ένα έγγραφο πρόχειρο, χωρίς συνοχή, που δεν δικαιολογεί τα συμπεράσματά του- οι δε συντάκτες του δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα.

Όπως είναι γνωστό, τα αναπηρικά επιδόματα είναι η ελάχιστη στήριξη που παρέχει η ελληνική πολιτεία στο πιο εξαθλιωμένο από την κρίση κομμάτι της κοινωνίας. Είναι η ελάχιστη στήριξη στα άτομα με αναπηρία, που μπορούν να βασιστούν μόνο στην οικογένειά τους, μιας και είναι τα πρώτα θύματα της ανεργίας και της έλλειψης πρόνοιας.

Η απάντηση του αναπηρικού κινήματος, στην έκθεση αλλά και σε όποιον στηρίζει τέτοιου είδους λογικές «Καιάδα» θα είναι «Μολών λαβέ»! Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους δεν θα πληρώσουν μια κρίση για την οποία δεν ευθύνονται!
Για το διοικητικό συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Ζηδιανάκης Μανώλης
Ο γραμματέας
Τσιβγουλης Νίκος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.