Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ο Guardian για τους άνεργους νέους στην Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με αφορμή τα νέα στοιχεία για την ανεργία που έφερε η Eurostat χθες, στο φως της δημοσιότητας, η βρετανική εφημερίδα Guardian, φιλοξενεί συνεντεύξεις νέων που έχουν αποφοιτήσει από τα Πανεπιστήμιά τους και αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα επιβίωσης και επαγγελματικής αποκατάστασης.

Δύο εξ αυτών είναι η Αργυρώ Παρασκευά και ο Βασίλης Στόλης.

«Όλη σου τη ζωή ακούς να σου λένε πως το μέλλον σου ανήκει, πως είναι λαμπρό και σε περιμένει, πως έχεις πτυχίο, πως θα βρεις μία καλή δουλειά και θα έχεις μία τέλεια ζωή. Και μετά ανακαλύπτεις πως τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια», αναφέρει στην εφημερίδα η Αργυρώ Παρασκευά, η οποία αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης πριν από πέντε χρόνια, ενώ είναι κάτοχος και ενός μεταπτυχιακού τίτλου στη μοριακή βιολογία. Πέρα από μερικά ιδιαίτερα μαθήματα, κάποιες επί πληρωμή αναθέσεις συγγραφής εργασιών και μία σύντομη άσκηση σε ιατρικό εργαστήριο, η Αργυρώ ουσιαστικά δεν έχει εργαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο 27χρονος Βασίλης, έχει μάστερ στις πολιτικές επιστήμες και τα βράδια παίζει μπουζούκι σε εστιατόρια, καθώς είναι άνεργος από το 2010. Ζει στο σπίτι του παππού του, έχει κόψει το σινεμά, τη βόλτα για ποτό ενώ για διακοπές... ούτε λόγος!

Την ίδια άποψη καταθέτουν και άλλοι νεαροί Ευρωπαίοι στον Guardian…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.