Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Το ΚΕΕΛΠΝΟ για τις οροθετικές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιβεβλημένη χαρακτηρίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ την απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να επαναφέρει την Υγειονομική Διάταξη Λοβέρδου.


"Η Υγειονομική Διάταξη 39Α έχει σκοπό τη θωράκιση της χώρας από απειλές δημόσιας υγείας.

Η διάταξη αυτή δίνει τη δυνατότητα να διενεργούνται παρεμβάσεις που αφορούν από τη μια πλευρά την εμφάνιση των αναδυομένων νοσημάτων σε παγκόσμια κλίμακα, και από την άλλη, παρεμβάσεων σε συμβάντα που οφείλονται σε τοπικά αίτια.

Επίσης, καλύπτει το σύνολο των μεταδοτικών νοσημάτων που αποτελούν ιατρικό επείγον όπως αυτά προσδιορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και το Αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC)" επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Κέντρο Ελέγχο και Πρόληψης Νοσημάτων.

"Υπό αυτή την έννοια η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας να καλύψει τη χώρα για το μεσοδιάστημα μέχρι την έκδοση νέας τροποποιημένης διατάξεως θεωρείται επιβεβλημένη", αναφέρει χαρακτηριστικά.

"Προς τούτο, τη Δευτέρα συνεδριάζει, με εντολή του Υπουργού Υγείας, κ. Α. Γεωργιάδη, ομάδα εργασίας στην οποία εισηγείται και μετέχει το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., για την άμεση έκδοση νέας Υγειονομικής Διάταξης, η οποία θα καλύπτει τυχόν κενά που διαπιστώθηκαν στο πεδίο κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της προηγούμενης υγειονομικής διάταξης και πάντοτε με σεβασμό στις διεθνείς διατάξεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ και τις διεθνείς συμβάσεις και πρωτόκολλα περί προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συμμετέχει η χώρα", καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.