Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Βρήκαν επικίνδυνα μέταλλα σε ηλεκτρονικά τσιγάρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τους κινδύνους που εγκυμονεί μακροπρόθεσμα για την υγεία των πολιτών η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων επισημαίνει έρευνα αμερικανών ειδικών.

Την ίδια στιγμή το Εθνικό Ίδρυμα Υγείας της Ιταλίας κάνει λόγο για "ανίχνευση τοξικών μετάλλων που δυνητικά προκαλούν καρκίνο στους e-θεριακλίδες", κάτι που προκάλεσε την αντίδραση εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε ειδική έρευνα.

Η έρευνα που έκαναν οι ειδικοί από το Τμήμα Κυτταρικής Βιολογίας και Νευροεπιστημών του Πανεπιστημίου Ρίβερσαιντ της Καλιφόρνιας δεν είχε στόχο να αναλύσει τα μπουκαλάκια με το υγρό που ατμοποιείται, αλλά να ξεκαθαρίσει εάν στο σχετικά νέο προϊόν, τη συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου, υπάρχουν επικίνδυνα μέταλλα στα διάφορα εξαρτήματα που το αποτελούν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης που έγινε στις συσκευές που έχουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ, ανιχνεύτηκαν βαρέα μέταλλα, ενώ οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής δεν εφαρμόζονταν σε όλες τις συσκευές. Μάλιστα, υπάρχουν συσκευές ακόμη και της ίδιας παρτίδας με τελείως διαφορετικά εσωτερικά εξαρτήματα με επικίνδυνα για την υγεία μέταλλα.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.