Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

"Απαράδεκτες οι ρυθμίσεις για οφειλές στον ΟΑΕΕ"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απαράδεκτες, σε πολλούς τομείς, κρίνει τις νέες ρυθμίσεις για τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΑΕΕ, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, όπως σημειώνει σε επιστολή της προς το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στη Διοίκηση του Oργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), στους εμπορικούς συλλόγους-μέλη και στις υπόλοιπες ομοσπονδίες εμπορικών συλλόγων της Ελλάδας.

Η ομοσπονδία εκτιμά ότι, για άλλη μια φορά οι συντάκτες των ρυθμίσεων δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τις πραγματικές δυνατότητες του εμπορικού κόσμου και των ασφαλισμένων να αποπληρώσουν τις εισφορές τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπόρων, τα δικαιολογητικά που ζητούνται για την υπαγωγή στη ρύθμιση, είναι απίστευτα πολλά «και το μόνο που κάνουν είναι όχι μόνο να συντηρούν, αλλά και να διογκώνουν τη γραφειοκρατία, την οποία επιδιώκουν όλες οι κυβερνήσεις να πατάξουν», ενώ υποστηρίζεται ότι ακόμη και σε αυτούς που μπορούν να πληρώνουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές και να εξοφλούν τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών, παρέχεται ασφαλιστική ενημερότητα ενός μηνός. «Όμως, η ασφαλιστική ενημερότητα δίδεται μόνο στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ και αυτό υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να παρίστανται στον ΟΑΕΕ μια φορά τον μήνα και για 48 συνεχείς μήνες. Ιδιαίτερα στην επαρχία, όπου οι αποστάσεις από τις πρωτεύουσες, που συνήθως βρίσκονται τα γραφεία είναι μεγάλες, αυτό δημιουργεί επιβαρύνσεις σε χρόνο και σε χρήμα στους ασφαλισμένους».

Η ομοσπονδία ζητάει ο ΟΑΕΕ να δώσει λύση στο θέμα παρέχοντας ασφαλιστική ενημερότητα με κάθε πρόσφορο μέσον (ηλεκτρονική βάση ή ταχυδρομική αποστολή) χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των ασφαλισμένων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.