Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας θα φιλοξενηθεί το 2015 στoν Πειραιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τραβάει τα βλέμματα το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Ανακοινώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν κάθε χρόνο και μέχρι το 2019 την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας (European Maritime Day).

Το 2015, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα, στην πόλη του Πειραιά, μεταφέροντας με τον τρόπο αυτόν, όπως επισημαίνει σε γραπτή ανακοίνωσή της η Επιτροπή, «δυόμισι χιλιάδες χρόνια ναυτικής ιστορίας στην καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου».

Το 2016, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας θα ταξιδέψει στη Μάγχη (Πουλ, Μεγάλης Βρετανίας), το 2017 στη Βαλτική (Τούρκου, Φιλανδίας), το 2018 στη Μαύρη Θάλασσα (Μπουργκάς, Βουλγαρίας) και το 2019 στον Ατλαντικό (Λισσαβόνα, Πορτογαλίας).

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της απόφασης, η επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη δήλωσε: «Πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για τη θαλάσσια πολιτική της ΕΕ. Η επιλογή των πόλεων που θα φιλοξενήσουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας αποτυπώνει την ποικιλομορφία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Ευρώπης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα κράτη- μέλη για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους και ελπίζω ότι η ημέρα αυτή θα συνεχίσει για πολλά χρόνια στο μέλλον να αποτελεί σύμβολο επιτυχημένης ανάπτυξης της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.