Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Περισσότερες ώρες μουσική τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ψηφίστηκε πρόταση που επιτρέπει επέκταση του ωραρίου.

Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, η πρόταση της διοίκησης που δίνει τη δυνατότητα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να επεκτείνουν το ωράριο λειτουργίας της μουσικής τη νύχτα, ύστερα από σχετική αίτηση τους προς τον Δήμο.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, είπε ότι το σημερινό καθεστώς, που επιτρέπει τη λειτουργία της μουσικής μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, παραβιάζεται συχνά, οδηγεί σε παραβατικότητα και ουσιαστικά είναι αδύνατος ο έλεγχος. Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η ανάγκη των πολιτών για διασκέδαση το βράδυ, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν καταστήματα που ανοίγουν μετά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της Ν.Δ. ψήφισαν «λευκό» και στην ομιλία του ο Κώστας Καζαντζίδης ζήτησε να δοθεί αναβολή και να υπάρξει διαβούλευση με καταστηματάρχες, ώστε να βρεθεί ενιαία λύση για όλες τις μέρες της εβδομάδας, χωρίς να θέσει θέμα μέχρι ποια ώρα μπορεί να υπάρξει παράταση.

Ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Παπαθεμελής, που έχει συνδέσει το όνομα του με το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των νυχτερινών μαγαζιών, επειδή ως υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε νομοθετήσει τη μείωση του ωραρίου, σχολίασε πως «αντί να πάνε οι νονοί στη φυλακή πήγε ο υπουργός στο σπίτι του» και τόνισε πως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι άνθρωποι πρέπει να δουλεύουν την ημέρα και να ξεκουράζονται τη νύχτα. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπει τα εξής: Δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου μουσικής μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, από την Κυριακή μέχρι την Πέμπτη και μέχρι τις 3 τα ξημερώματα την Παρασκευή, το Σάββατο και τις παραμονές των αργιών για καταστήματα σε πολυκατοικίες και σε κλειστό χώρο. Για καταστήματα που απέχουν πάνω από 50 μέτρα από κατοικίες και νοσοκομεία και βρίσκονται σε κλειστό χώρο, η επέκταση θα είναι μέχρι τις 2 και 3 τα ξημερώματα, αντιστοίχως. Για τα καταστήματα που απέχουν πάνω από 50 μέτρα από κατοικίες και νοσοκομεία και βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο η επέκταση θα είναι μέχρι τη 1 και 2 μετά τα μεσάνυχτα, αντιστοίχως. Η επέκταση θα ωραρίου θα χορηγείται από τον Δήμο κατόπιν ειδικής αίτησης. Για τα καταστήματα που δεν θα υποβάλουν αίτηση επέκταση του ωραρίου η μουσική θα επιτρέπεται μέχρι τα μεσάνυχτα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.