Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Στα σκαριά δημοτικός λαχανόκηπος στα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σειρά προτεραιότητας θα δοθεί σε νέους και φτωχούς.

Δημοτικό λαχανόκηπο οργανώνει για πολίτες με χαμηλά εισοδήματα ο δήμος Χανίων. Ο λαχανόκηπος βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα Σούδας και περιλαμβάνει προς καλλιέργεια 100 αγροτεμάχια των 50 τετραγωνικών μέτρων το κάθε ένα και το έδαφός του θα είναι οργωμένο και φρεζαρισμένο.

Θα διατεθεί δωρεάν κατά προτεραιότητα σε απόρους, άνεργους νέους, άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, για την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών με σκοπό την σίτισή τους για έναν χρόνο.

Ο δήμος θα διαθέσει στους 100 ωφελούμενους της δράσης τον απαραίτητο εξοπλισμό και εργαλεία για την καλλιέργεια του κάθε αγροτεμαχίου, ενώ από την πλευρά τους οι ωφελούμενοι θα πρέπει να παρέχουν το 10% της ετήσιας παραγωγής τους στο δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων δημοτών.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, που σήμερα επισκέφθηκε το χώρο όπου θα δημιουργηθεί ο λαχανόκηπος, «η απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο των κοινωνικών πολιτικών και δράσεων που έχει σχεδιάσει η δημοτική αρχή για την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος σε όσους έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση».

Η νέα αυτή δημοτική δομή θα υποστηρίζεται από τρία άτομα: έναν γεωπόνο για τη συμβουλευτική των ωφελουμένων, έναν επιστάτη του αγροκτήματος και έναν κοινωνικό λειτουργό που θα υποστηρίζει ενέργειες ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και υποστήριξης των ωφελουμένων.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Χανίων, «αποτελεί μια πρότυπη δράση που διαμορφώνει νησίδες συλλογικότητας στην τοπική κοινωνία που αναμένεται να φέρουν κοντά τους πολίτες που θα απασχοληθούν, ανθρώπους διαφόρων ηλικιών και κουλτούρας, ενώ θα προσφέρει - εκτός από οικονομική ανακούφιση - άσκηση, εκτόνωση και δημιουργική απασχόληση σε αυτούς που το έχουν πραγματική ανάγκη».

Ο δημοτικός λαχανόκηπος, στον οποίο σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη μία σειρά από εργασίες όπως κατασκευή περιμετρικής περίφραξης, διαδρομών, αποθήκης, αναμένεται να λειτουργήσει περί τα τέλη Ιουλίου - αρχές Αυγούστου, με βάση τον κανονισμό λειτουργίας που ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.