Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

«Η Ηλεία της Φόλας» και το «βασανιστήριο του κολάρου» ντροπιάζουν το νόμο!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα κρούσματα θανάτωσης ζώων με φόλα αλλά και κακοποίησης σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στην Ηλεία.

Πιο συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Πέμπτης στο πάρκο πίσω από το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως βρέθηκε δηλητηριασμένη από φόλα μια αδέσποτη σκυλίτσα που –όπως ενημερώνουν φιλόζωοι της περιοχής- είχε πρόσφατα γεννήσει πέντε σκυλάκια.



Όπως αναφέρει –με ανάρτηση της στο facebook- η Ελληνική Φιλοζωική Ένωση Ζαχάρως: «Δυστυχώς είναι η πέμπτη δολοφονία στην ίδια γειτονιά μέσα σε ένα μήνα. Οι εικόνες είναι θλιβερές αλλά η σκέψη μας για αυτόν που πράττει αυτά τα εγκλήματα στην συγκεκριμένη γειτονιά είναι πολύ χειρότερες... Αν κάποιος είδε ή γνωρίζει κάτι παρακαλούμε να ενημερώσει το Αστυνομικό Τμήμα Ζαχάρως στο τηλέφωνα 26250 33333, ή στο 6907 370 034».

Το «βασανιστήριο του κολάρου» καταγγέλλουν οι Φιλόζωοι Πύργου…

Για συγκεκριμένο περιστατικό κακοποίησης μιλούν οι «Φιλόζωοι Πύργου» αναρτώντας σχετικό φωτογραφικό υλικό στο facebook. Το περιστατικό έχει να κάνει με το σύνηθες φαινόμενο ασυνείδητων ιδιοκτητών που αφήνουν μικρά σε ηλικία σκυλιά -που είχαν υπό την «προστασία» τους- αδέσποτα, χωρίς, τουλάχιστον να τους αφαιρούν το κολάρο που είχαν τοποθετήσει στον λαιμό τους. Βρισκόμενα σε ανάπτυξη τα άμοιρα ζώα υπομένουν το βασανιστήριο –πολλές φορές πεθαίνουν από αυτό- του κολάρου που τους κόβει τον λαιμό...

Ο σχολιασμός από την ομάδα είναι χαρακτηριστικός: «Τα όσα καθημερινά αντιμετωπίζουμε και τα ζώα που βοηθάμε, έχουμε σταματήσει να τα προβάλουμε γιατί πέρα από κριτική και σχόλια του καναπέ, δεν βρίσκετε κανένας να μας βοηθήσει.
Παρόλα αυτά θα κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια μπας και βρεθεί ένας ακόμα που να καταλάβει ότι αυτά που ζούμε δεν είναι ανθρώπινα. Η Σακιά είναι ένα από τα δεκάδες αδέσποτα που έχουμε περιθάλψει με "κομμένο" λαιμό. Ο κομμένος τους λαιμός μυρίζει αφόρητα, έχει μόλυνση και τις περισσότερες φορές έχει σκουλήκια.
Το χειρουργείο και τα φάρμακα του πληρώνονται από εμάς γιατί δεν διαθέτουμε εθελοντή γιατρό. Η αποθεραπεία του θέλει προσοχή, τις περισσότερες φορές ο λαιμός ανοίγει ξανά και ξανά και καταλήγουμε να ράβουμε το σκυλί πολλές φορές. Τα σκυλιά αυτά δεν μπορούν για μεγάλο διάστημα να βάλουν κολάρο. Τα σκυλιά αυτά περιφέρονται για μήνες σε αυτήν την κατάσταση και κανένας δεν κάνει κάτι, γιατί δεν είναι υποχρεωμένοι. Οι εθελοντές όμως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ότι απαιτείται, απλά γιατί αγαπούν τα ζώα... Η βλακεία των πολιτών της πόλης αυτής έχει ξεπεράσει κάθε όριο υπομονής. Οι άνθρωποι που δεν βλέπουν αυτά... αλλά ξέρουν να μας κρίνουν και να μας κατακρίνουν μας αφήνουν ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ...».

Αιχμηρή είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου καταγγέλλοντας –για μια ακόμα φορά- περιστατικά θανάτωσης και κακοποίησης ζώων που μόνο θλίψη μπορούν να προκαλέσουν…

Με τίτλο «Η Ηλεία της Φόλας» η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ομαδική θανάτωση ζώων στο Γούμερο, στην Αλφειούσα, στο Νεοχώρι της Ζαχάρως… Δεν είναι πια ο νομός μας μόνο η «Ηλεία της υποβάθμισης» αλλά και «η Ηλεία της ΦΟΛΑΣ». Η βαναυσότητα σε όλο της το μεγαλείο! Σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι… Μην επιτρέπετε αυτό το ανοσιούργημα. Καταγγείλετε τους ενόχους, έστω και ανώνυμα, στον εισαγγελέα και στην αστυνομία. Φτάνει πια! Η Ηλεία με το πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν της δεν αξίζει τέτοια φήμη».


Πηγή: http://www.patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.