Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Βρέθηκε ζωντανός μετά από πέντε μέρες ο 7χρονος που παράτησαν οι γονείς του στο δάσος - Πώς κατάφερε να επιβιώσει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το αγόρι δεν έφερε τραυματισμούς.

Ένα επτάχρονο αγόρι που εξαφανίστηκε αφού οι γονείς του το εγκατέλειψαν πριν από μια εβδομάδα σχεδόν για παραδειγματισμό σε ένα δάσος όπου κυκλοφορούσαν αρκούδες βρέθηκε σώο και υγιές σήμερα, είπε η αστυνομία της Ιαπωνίας.

Βρέθηκε ζωντανός μετά από πέντε μέρες ο 7χρονος που παράτησαν οι γονείς του στο δάσος

Το αγόρι, που δεν έφερε τραυματισμούς και ήταν σε καλή υγεία, βρέθηκε μέσα σε μια στρατιωτική βάση γύρω στις 7:50 πμ τοπικής ώρας (01:50 πμ ώρα Ελλάδας) σήμερα, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Ένας αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων σε στρατιωτική άσκηση βρήκε ένα αγόρι του οποίου η ηλικία φαίνεται να είναι επτά», είπε. «Δεν υπήρχε εμφανές εξωτερικό τραύμα, και το αγόρι αυτοσυστήθηκε ως Γιαμάτο Τανούκα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η ανακάλυψη του παιδιού επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο των ειδικών δυνάμεων, ο οποίος είπε στο γαλλικό πρακτορείο AFP ότι φαινόταν να είναι σε καλή κατάσταση, αλλά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με στρατιωτικό ελικόπτερο για προληπτικούς λόγους. Η εξαφάνισή του είχε κινητοποιήσει στρατό, αστυνομία και εθελοντές που τον έψαχναν από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το παιδί εξαφανίστηκε το περασμένο Σάββατο, αφού οι γονείς του όπως είπαν τον ανάγκασαν να βγει από το αυτοκίνητό τους στο δρόμο σε ένα βουνό για να τον τιμωρήσουν επειδή δεν τους υπάκουγε. Δεν είχε μαζί του τροφή ή νερό. Οι γονείς του είπαν αρχικά στην αστυνομία ότι ο γιός τους είχε χαθεί ενώ η οικογένεια βρίσκονταν σε πεζοπορία για να μαζέψει άγρια χόρτα, αλλά αργότερα ομολόγησαν ότι είχαν θυμώσει μαζί του γιατί πετούσε πέτρες σε αυτοκίνητα και ανθρώπους.

-------------

Πώς κατάφερε να επιβιώσει ο μικρός που τον παράτησαν οι γονείς του μέσα στο δάσος

Τι λέει ο πατέρας του Γιαμάτο.

Το αγόρι από την Ιαπωνία που είχε εγκαταλειφθεί μέσα σε πυκνό δάσος από τους γονείς του επειδή ήταν άτακτο βρέθηκε σήμερα σώο και αβλαβές, μία εβδομάδα αφότου η εξαφάνισή του προκάλεσε μαζική επιχείρηση έρευνας που κράτησε τη χώρα με κομμένη την ανάσα.

Πώς κατάφερε να επιβιώσει ο μικρός που τον παράτησαν οι γονείς του μέσα στο δάσος

Ο επτάχρονος Γιαμάτο Τανούκα βρέθηκε σε ένα κτίριο ιαπωνικής στρατιωτικής βάσης σε απόσταση περίπου 4 χλμ. από το σημείο όπου είχε εξαφανιστεί το περασμένο Σάββατο, όταν οι γονείς του τον κατέβασαν από το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου για παραδειγματισμό επειδή πετούσε πέτρες σε αυτοκίνητα, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Ένας από τους στρατιώτες μας ετοιμαζόταν για ασκήσεις σήμερα το πρωί και άνοιξε την πόρτα ενός κτιρίου στη βάση, και ήταν εκεί», δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση NHK ένα μέλος των Δυνάμεων Αυτο-άμυνας της Ιαπωνίας.

«Όταν ρώτησε “Είσαι ο Γιαμάτο;” το αγόρι απάντησε ναι. Έπειτα είπε ότι πεινούσε, έτσι ο στρατιώτης του έδωσε λίγο νερό, ψωμί και ριζογκοφρέτες».

Ο Γιαμάτο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου θα υποβληθεί σε εξετάσεις, αλλά φαίνεται υγιής εκτός από τη χαμηλή θερμοκρασία σώματος και θα παραμείνει εκεί στη διάρκεια της νύχτας για προληπτικούς λόγους, δήλωσε ένας γιατρός σε συνέντευξη Τύπου.

Κλαίγοντας ο Τακαγιούκι Τανούκα, ο πατέρας του αγοριού, ευχαρίστησε τους διασώστες για τις προσπάθειές τους και ζήτησε συγγνώμη για τη φασαρία που προκάλεσε.

«Σκεφτήκαμε τι κάναμε και ήταν πράγματι ακραίο», είπε ο Τανούκα, με τρεμάμενη φωνή.

«Εμείς – καλά, τον αγαπούσαμε και πριν, αλλά ελπίζω ότι θα του δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη προσοχή τώρα», είπε.

Οι γονείς του Γιαμάτο είχαν δηλώσει αρχικά ότι εξαφανίστηκε ενώ η οικογένεια βρίσκονταν σε πεζοπορία για να μαζέψει άγρια χόρτα, αλλά αργότερα είπαν στην αστυνομία ότι τον κατέβασαν από το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου για παραδειγματισμό επειδή πετούσε πέτρες σε ανθρώπους και αυτοκίνητα.

Είπαν ότι όταν επέστρεψαν με το αυτοκίνητο λίγα λεπτά αργότερα το αγόρι είχε εξαφανιστεί. Η περιοχή είναι τόσο απομακρυσμένη που οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι σπάνια περνούν από εκεί.

Το αγόρι κατάφερε με κάποιο τρόπο να επιβιώσει για σχεδόν μία εβδομάδα σε μια περιοχή με πυκνό δάσος, όπου η θερμοκρασία τη νύχτα πέφτει έως και τους 7 βαθμούς Κελσίου και όπου είχε σημειωθεί έντονη βροχόπτωση, παρά το ότι φορούσε μόνο ένα μπλουζάκι και τζιν παντελόνι.

Ο Γιαμάτο είπε πως «περπάτησε μέσα από τα βουνά» έως ότου έφθασε στο κτίριο, το οποίο δεν ήταν κλειδωμένο. Ήπιε νερό από μια κοντινή βρύση και κοιμήθηκε πάνω σε στρώματα που ήταν απλωμένα στο πάτωμα.

34DF58B200000578-3622997-Yamato_survived_six_days_on_his_own_inside_this_facility_without-a-17_1464935261686

Η έρευνα για τον Γιαμάτο κράτησε σε αγωνία την Ιαπωνία. Στο κορύφωμά της, πολλές εκατοντάδες διασώστες προχωρούσαν φωνάζοντας το όνομά του ανάμεσα σε πυκνούς θάμνους, μαζί με στρατιώτες με μοτοσικλέτες και έφιππη αστυνομία.

Ενημερωτικές εκπομπές αναφέρονταν τακτικά στα νεότερα των ερευνών στη διάρκεια της εβδομάδας και το NHS έστειλε έκτακτη είδηση μόλις εντοπίστηκε ο Γιαμάτο.

Το επεισόδιο προκάλεσε καταιγισμό σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους περισσότερους χρήστες να ανεβάζουν επικριτικά σχόλια για την απερισκεψία των γονέων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.