Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Καταστροφές και νεκροί από την κακοκαιρία τις τελευταίες μέρες σε όλο τον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γιατί κλείνει το μουσείο του Λούβρου


Το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή προκειμένου να απομακρυνθούν «για προληπτικούς λόγους» πολύτιμα έργα τέχνης που απειλούνται από τις πλημμύρες καθώς η στάθμη του Σηκουάνα ολοένα και ανεβαίνει, ανακοίνωσε η διεύθυνση του μουσείου.

«Το μουσείο θα παραμείνει κλειστό στο κοινό αύριο για προληπτικούς λόγους: το κοινό ή το προσωπικό του μουσείου δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο αλλά (το μέτρο αυτό) θα μας επιτρέψει να απομακρύνουμε ήρεμα κάποιες συλλογές έργων τέχνης που είναι απαραίτητο να μεταφερθούν σε άλλο σημείο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο στόχος είναι να μεταφέρουμε σε ασφαλές μέρος τα έργα τέχνης που βρίσκονται εκτεθειμένα σε χώρους που απειλούνται από τις πλημμύρες και να τα εγκαταστήσουμε σε αίθουσες σε υψηλότερους ορόφους» διευκρίνισε η διεύθυνση του Λούβρου, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τουλάχιστον 9 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται ετησίως το Λούβρο, το πλέον δημοφιλές μουσείο στον κόσμο.

----------------

Φονικές βροχοπτώσεις στο Τέξας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 31 κομητείες.

Πέντε στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις αγνοούνται στο Τέξας μετά την ανατροπή του οχήματός τους στην περιοχή Fort Hood όπου σημειώνονται πολύ έντονες βροχοπτώσεις.

Η άνοδος της στάθμης των υδάτων προκάλεσε προβλήματα στις μεταφορές, και υπερχείλιση ποταμών και ανάγκασε πολλούς κατοίκους να κατευθυνθούν σε καταφύγια.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, το όχημα ανατράπηκε σε ρηχό πέρασμα στο Owl Creek του Fort Hood κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης. Μετά τον εντοπισμό των πέντε νεκρών, οι έρευνες επικεντρώνονται στην αναζήτηση των τεσσάρων στρατιωτών που αγνοούνται.

Ακόμα τρεις στρατιώτες διασώθηκαν και νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.

Λόγω της κακοκαιρίας στο Χιούστον και το Ντάλας ματαιώθηκαν 200 πτήσεις χθες το απόγευμα. Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται και στους αυτοκινητοδρόμους της περιοχής λόγω τροχαίων που σχετίζονται με την έντονη βροχή.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 31 κομητείες, εκταμιεύοντας κρατικά χρήματα για να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές.

Η κακοκαιρία κόστισε ακόμα έξι ανθρώπινες ζωές στο Τέξας, την περασμένη εβδομάδα.

----------------

Οι πλημμύρες "έπνιξαν" το Παρίσι και έκλεισαν το Λούβρο


Βιβλικές καταστροφές έχουν προκαλέσει οι σφοδρές βροχοπτώσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου μετά την υπερχείλιση του Σηκουάνα το μουσείο του Λούβρου θα παραμείνει κλειστό.

Ειδικότερα, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να κλείσουν το μουσείο την Παρασκευή έτσι ώστε να μεταφέρουν τα έργα τέχνης που βρίσκονται στις υπόγειες αποθήκες του, μετά την υπερχείλιση του ποταμού.

Την ίδια ώρα έχουν κλείσει περισσότερα από 40 πάρκα και δημόσιοι χώροι στο Παρίσι λόγω της απειλητικής ανόδου του νερού.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:













Δείτε το βίντεο εδώ:



----------------

"Γυμνό" το μουσείο του Λούβρου


Το δημοφιλέστερο μουσείο στον κόσμο, το μουσείο του Λούβρου που στολίζει την γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται πλέον στο έλεος των πλημμυρών, μετά την υπερχείλιση του Σηκουάνα.

Τα έργα τέχνης που άλλοτε προσέλκυαν χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, σήμερα αποθηκεύονται σε κούτες για να μην καταστραφούν και το μουσείο σταδιακά αδειάζει.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:









,----------------

Η φωτογραφία από την πλημμυρισμένη Γαλλία που έγινε viral

Η φωτογραφία με έναν νεαρό που κρατάει στα χέρια του ένα ψάρι στους πλημμυρισμένους δρόμους της Γαλλίας, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

Ο νεαρός υποστηρίζει ότι εντόπισε έναν κυπρίνο να κολυμπάει στους πλημμυρισμένους δρόμους ανάμεσα στα αυτοκίνητα, στην περιοχή Longjumeau του Παρισιού.

Τη φωτογραφία δημοσίευσε η Liberation ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν το περιστατικό είναι πραγματικό ή ο νεαρός θέλησε απλά να κάνει πλάκα.

Δείτε τη φωτογραφία:



----------------

«Πνίγεται» το Παρίσι

Δείτε φωτογραφίες από την πλημυρισμένη γαλλική πρωτεύουσα.

Μετά από πολλές μέρες έντονων βροχοπτώσεων στη Γαλλία που άφησαν πίσω τους ένα νεκρό την Τρίτη, τα ακραία καιρικά φαινόμενα έφτασαν στην πρωτεύουσα της χώρας, όπου η στάθμη του Σηκουάνα υπολογίζεται να φτάσει τα 6,5 μέτρα απόψε το βράδυ, προσεγγίζοντας έτσι τα υψηλότερα επίπεδα που έχει καταγράψει τα τελευταία 34 και πλέον χρόνια στο Παρίσι.

Το αποτέλεσμα είναι οι δρόμοι που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού να έχουν βυθιστεί κάτω από τα νερά, ενώ μικρές επιχειρήσεις δίπλα στις όχθες έχουν πλημμυρίσει και η γραμμή του υπόγειου σιδηροδρόμου παραμένει κλειστή.

Στο Βιλνέβ Σεν Ζορζ, κοντά στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, στρατιώτες και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού βοήθησαν τους κατοίκους που εγκλωβίστηκαν, με το ύψος των υδάτων που έχουν κατακλύσει τα πάντα να ξεπερνά το ύψος του γονάτου. Στο κοντινό Κορμπέιλ Εσόν οι ντόπιοι χρησιμοποίησαν καγιάκ για να μετακινηθούν στους πλημμυρισμένους δρόμους όπου επιπλέουν επίσης εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

Μεσούσης της κακοκαίρας, το ύψος των ζημιών υπολογίζεται ήδη σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, όπως επισημαίνουν δύο εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Τα μουσεία του Λούβρου και του Ορσέ παραμένουν κλειστά για το κοινό σήμερα. Στο Λούβρο, οι εργαζόμενοι γέμισαν εκατοντάδες χαρτόκουτα, στο εξωτερικό το οποίων τοποθετήθηκε η επισήμανση «εύθραστο» και περιέχουν αγάλματα, βάζα και άλλα πολύτιμα έργα τέχνης.

Οι υπεύθυνοι των μουσείων του Λούβρου και του Ορσέ στο Παρίσι μετέφεραν δεκάδες έργα τέχνης και πολύτιμα αριστουργήματα σε ασφαλείς χώρους και οι στρατιώτες απομάκρυναν κατοίκους που παγιδεύτηκαν στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Αναφορικά με τα μουσεία, ακόμα κι αν στην καλύτερη περίπτωση δεν πλημμυρίσουν οι αποθήκες σήμερα, εφαρμόζεται μια αυτόματη διαδικασία όταν η στάθμη ξεπεράσει τα 5,5 μέτρα, να μεταφέρονται τα έργα τέχνης στις αποθήκες σε υψηλότερους ορόφους» περιέγραψε ο Μπρούνο Ζουλιάρ, αντιδήμαρχος του Παρισιού, στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

Δείτε φωτογραφίες από την πλημμυρισμένη γαλλική πρωτεύουσα…
































Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.