Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Προς την ελευθερία πέταξαν 18 πελαργοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κάποιοι είχαν τραυματιστεί σε ηλεκτροφόρα καλώδια και κάποιοι ήταν ορφανοί.

Ελεύθεροι είναι πια 18 πελαργοί που είχαν μεταφερθεί τραυματισμένοι στη «Δράση για την Άγρια Ζωή», στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στο ΕΚΠΑΖ, στην Αίγινα, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους.

Προς την ελευθερία πέταξαν 18 πελαργοί

Τα πουλιά, που αφέθηκαν ελεύθερα στη λίμνη Λαγκαδά, είχαν τραυματιστεί σε ηλεκτροφόρα καλώδια, ενώ κάποια άλλα είχαν μείνει ορφανά και χρειάστηκε να ανατραφούν και να μπουν σε ειδικούς κλωβούς προσαρμογής και επανένταξης.

Πριν την απελευθέρωσή τους στους πελαργούς τοποθετήθηκαν δακτυλίδια που προμήθευσε για τον σκοπό αυτόν ο Φορέας Διαχείρισης Κορώνειας Βόλβης.

Σε άλλη περιοχή επέστρεψαν στη φύση ένας ασβός και δύο αλεπούδες που είχαν προηγουμένως εμβολιαστεί, η υγεία τους είχε πλήρως αποκατασταθεί και μπορούσαν πλέον να επιβιώσουν ξανά ελεύθερα.

Το ΕΚΠΑΖ με έδρα την Αίγινα και η «Δράση για την Άγρια Ζωή» με έδρα τη Θεσσαλονίκη είναι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που στηρίζονται στην προσφορά εθελοντικής εργασίας και ως σκοπό έχουν την περίθαλψη και επανένταξη άγριων ζώων στο φυσικό περιβάλλον καθώς και την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

(Τη φωτογραφία παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η «Δράση για την Άγρια Ζωή»).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.