Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ανησυχία για τις επιπτώσεις του δυστυχήματος στη Φουκουσίμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Πεκίνο ζήτησε από την Ιαπωνία να εφαρμόσει εγκαίρως μια σειρά μέτρων.
Η Κίνα ανησυχεί ιδιαιτέρως για τις επιπτώσεις από το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα το 2011 και ζήτησε από την ιαπωνική κυβέρνηση να εφαρμόσει εγκαίρως μια σειρά μέτρων, ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Ελπίζουμε ότι η Ιαπωνία θα λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να παρέχει έγκαιρη, πλήρη και ακριβή πληροφόρηση προς τη διεθνή κοινότητα και για να προστατεύει τους ωκεανούς, δήλωσε ο εκπρόσωπος Χούα Τσουνγίνγκ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η εταιρία διαχείρισης του εργοστασίου, Tokyo Electric Power, παραδέχθηκε τη Δευτέρα, για πρώτη φορά, ότι η επιμονή της να αποκαλεί την τραγωδία «ζημιά στον πυρηνικό αντιδραστήρα» τα τελευταία πέντε χρόνια «απέκρυπτε την αλήθεια»

Ελπίζουμε ότι η Ιαπωνία θα διατηρήσει υψηλό αίσθημα ευθύνης προς το δικό της λαό, τους ανθρώπους στις γειτονικές χώρες και τη διεθνή κοινότητα, δήλωσε ο Χούα. Η Κίνα ζήτησε επίσης από το Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας να ενισχύσει την παρακολούθηση και τη μέτρηση των ραδιενεργών υδάτων, σύμφωνα με τον Χούα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.