Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε στο επόμενο χρονικό διάστημα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δωρεάν είσοδο για 1.500 ανέργους στην πρόβα τζενεράλε της «Αΐντας»

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζει η Εθνική Λυρική Σκηνή την προσφορά της.

Χίλιες πεντακόσιες δωρεάν θέσεις στη γενική δοκιμή της όπερας «Αΐντα» του Τζουζέπε Βέρντι – της πρώτης καλοκαιρινής της παραγωγής στο Ηρώδειο - θα προσφέρει σε ανέργους την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 21.00, η Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής.

Αναλογιζόμενη την παρούσα κοινωνική κατάσταση, η ΕΛΣ προσφέρει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί ενός σπουδαίου έργου τέχνης, με στόχο να καταδείξει ότι η λυρική τέχνη δεν γνωρίζει κοινωνικούς αποκλεισμούς και περιορισμούς.

Με την μεγαλειώδη «Αΐντα» του Τζουζέπε Βέρντι, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανοίγει το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών, στις 10, 11, 12, 15 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Η δημοφιλής όπερα παρουσιάζεται σε νέα παραγωγή της ΕΛΣ, από το φημισμένο Φεστιβάλ Όπερας της Ταορμίνας, σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και Ηλία Βουδούρη, σκηνοθεσία Ενρίκο Καστιλιόνε, με μια πλειάδα σπουδαίων Ελλήνων και ξένων μονωδών και με την ορχήστρα, τη χορωδία και το μπαλέτο της Λυρικής.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή, θα γίνεται με επίδειξη της κάρτας ανεργίας και του δελτίου ταυτότητας των ενδιαφερομένων, στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια (Ακαδημίας 59 - 61, 210 36.62.100), την Τρίτη 7 Ιουνίου από τις 14.00 έως τις 21.00 και την Τετάρτη 8 Ιουνίου από τις 10.00 π.μ. έως τις 21.00.

------------------

Τα παιδιά ζωγραφίζουν το «σπίτι»


Με έργα λιλιπούτειων ζωγράφων θα πλημμυρίσει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τις 7 μέχρι τις 11 Ιουνίου. Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Μοσχάτου «Δημήτρειον» διοργανώνουν Έκθεση με θέμα «Ένα σπίτι, μία πατρίδα, ο ίδιος ουρανός…». Οι «μικροί καλλιτέχνες» του ΚΔΑΠ, ηλικίας από 6 έως 12 ετών, συνεργάστηκαν με τον ζωγράφο Γιάννη Αδαμάκη και την εικαστικό Καίτη Προφήτη και αποτύπωσαν στο χαρτί το δικό τους «ΣΠΙΤΙ», επιστρατεύοντας όλη τους τη φαντασία για να δημιουργήσουν τα έργα τέχνης που θα παρουσιαστούν στην έκθεση.

Από τις 10 το πρωί του Σαββάτου ο εξωτερικός χώρος του Δημοτικού Θεάτρου θα μετατραπεί σε ατέλειωτο παιδικό πάρτι, με μουσική από παιδικές χορωδίες, παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, μάγους, μουσικοκινητικά παιχνίδια, δράκους, νεράιδες, face painting και ένα μεγάλο καβαλέτο για να ζωγραφίσουν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν την έκθεση.

Το «Δημήτρειον» είναι μία από τις βασικότερες δομές εκπαίδευσης που λειτουργεί ο οργανισμός «Αποστολή» η οποία παρέχει μετασχολικά προγράμματα εκπαιδευτικής υποστήριξης, δημιουργικής απασχόλησης, φροντίδας και ψυχαγωγίας σε μικρούς μαθητές. Στο φιλόξενο χώρο του καθημερινά περνούν το χρόνο τους 60 παιδιά, ηλικίας από 6 έως 12 ετών, μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.









Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.