Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ζητούν να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο θέμα κατασκευής μνημείου αφιερωμένου στον Κολοσσό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

10 φορείς της Ρόδου κατέθεσαν χθες στο Δήμο Ρόδου, αίτημα, συνοδευόμενο από 1.450 υπογραφές δημοτών, για την συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θέματος για την κατασκευή μνημείου αφιερωμένου στον Κολοσσό της Ρόδου.

«Προς: Πρόεδρο και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου

Θέμα : Αίτημα για συζήτηση του θέματος «Κατασκευή Μνημείου αφιερωμένου στον Κολοσσό της Ρόδου» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κύριε Πρόεδρε,

Θεωρούμε ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για να ξεκινήσει, επιτέλους, ο διάλογος για την κατασκευή ενός Μνημείου αφιερωμένου στον Κολοσσό, μέσα από τον Δήμο, που είναι και το πλέον αρμόδιο όργανο για την υλοποίηση αυτού του έργου.

Γνωρίζουμε πως η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί είναι μέσω ενός διεθνούς διαγωνισμού, στον οποίο θα κληθούν να παρουσιάσουν τις μελέτες τους επενδυτικά σχήματα από όλο τον κόσμο.

Αναφορικά με την εξεύρεση πόρων γι’ αυτό το project, θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν θα υπήρχε καμία ελπίδα και καμία σοβαρή υπόσταση, εάν δεν είχαμε την πεποίθηση ότι η χρηματοδότησή του μπορεί να εξασφαλιστεί από ιδιωτικά κεφάλαια.

Θα ήταν ουτοπικό εκ μέρους μας να πιστεύουμε ότι ο Δήμος θα μπορούσε να υλοποιήσει οικονομικά αυτό το έργο, τη στιγμή που δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις βασικές του υποχρεώσεις. Δεν έχουμε αυταπάτες για τα οικονομικά του τόπου μας.

Δεν σημαίνει όμως ότι αυτή η οικονομική δυσπραγία – η οποία δυστυχώς θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια ακόμα – θα πρέπει να λειτουργήσει ανασταλτικά στο να ξεκινήσει, επιτέλους, ο διάλογος για την κατασκευή ενός τέτοιου μνημείου.

Η Ρόδος έχει ανάγκη από μια επένδυση τέτοιας κλίμακας που θα της δώσει ώθηση, θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξή της, χωρίς η χρηματοδότησή της να επιβαρύνει οικονομικά τον δημότη της.

Στο σημείο αυτό, θέλουμε να δηλώσουμε ότι σ’ αυτή τη συζήτηση επιθυμούμε την συμμετοχή όλων των φορέων του νησιού, ακόμη και εκείνων που έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την εικόνα αυτού του μνημείου. Δεν αποσκοπούμε στην εφαρμογή καμιάς συγκεκριμένης μορφής του Κολοσσού, ούτε μεγέθους του ή τοποθεσίας του. Στόχος μας είναι να κατασκευαστεί ένα μνημείο καλαίσθητο αλλά το κυριότερο …. αποδεκτό από όλο το λαό της Ρόδου.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως εντάξετε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα “Κατασκευή Μνημείου αφιερωμένου στον Κολοσσό της Ρόδου”.

Σας επισυνάπτουμε τις υπογραφές υποστήριξης του εγχειρήματος από δέκα παραγωγικούς φορείς της Ρόδου και 1.450 Δημότες Ρόδου.

Ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας.

Με εκτίμηση,

Οι εκπρόσωποι των φορέων

• Τοκούζης Παναγιώτης – Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικ/νων Δωματίων & Διαμερισμάτων Δωδ/σου – Πρόεδρος της «Τουριστικά Καταλύματα Δωδ/σου»

• Τσούλος Νικόλαος -Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδ/σου

• Μπόνης Νικόλαος – Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου

• Κλούβας Ιωάννης – Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ν. Δωδ/σου

• Μαστόρου Μιχαήλ – Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου

• Ματσίγγος Γεώργιος – Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου

• Κώστας Σάββας – Πρόεδρος ΚΤΕΛ Ρόδου Α.Ε.

• Γιαννάς Στέργος – Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Γραφείων Ενοικιάσεων Αυτοκινήτων Ρόδου

• Λαμπαδάκη Παπασάββα Αικατερίνη– Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αισθητικών Δωδ/σου».


Πηγή: http://www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.