Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Το «εργοστάσιο» χρυσών μεταλλίων της Κίνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκεί που τα παιδιά ετοιμάζονται σκληρά για τους επόμενους Ολυμπιακούς

Η εικόνα ενός μικρού κοριτσιού που κλαίει είναι μία από αυτές που είναι τραβηγμένες μέσα σε σχολεία της Κίνας, μια χώρα, που ακόμα και κατά το παρελθόν τα παιδιά τοποθετούνταν σε σχολεία σχεδιασμένα να τα προπονήσουν για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτή λοιπόν είναι μια από τις πολλές φωτογραφίες στα αθλητικά σχολεία της Κίνας όπου τα μικρά παιδιά περνούν εξαντλητικές ώρες προπόνησης από την ηλικία των 6 ετών. Ωστόσο, τα πράγματα, όπως φαίνεται αλλάζουν σταδιακά στη χώρα, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στις διάφορες μορφές εκπαίδευσης. Το αθλητικό σύστημα της Κίνας υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχές με αποκορύφωμα τη χρονιά που το Πεκίνο υποδέχτηκε τους Αγώνες το 2008 ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα έκανε μια μικρή βουτιά και βρέθηκε στην δεύτερη θέση στους Ολυμπιακούς στο Λονδίνο.

Ωστόσο, πλέον, λιγότεροι γονείς είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τα παιδιά τους να υπομείνουν τη ρουτίνα των εξαντλητικών προπονήσεων και αυτό οδηγεί σε μια μείωση των σπουδαστών σε αυτά τα σχολεία. Ορισμένα σχολεία έχουν μάλιστα κλείσει ενώ άλλα έχουν αναγκαστεί να προσαρμόσουν το πρόγραμμά τους στα νέα δεδομένα.



Ο αριθμός των αθλητικών σχολείων είναι μικρότερος από 3.687 που ήταν το 1990 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης. Στο νούμερο ένα αθλητικό σχολείο της Σαγκάης η γραμματέας του σχολείου δήλωσε ότι στη δεκαετία του 1980 και του 1990, τα σχολεία αυτά ήταν εξαιρετικά ελκυστικά αλλά τώρα οι γονείς είναι λιγότερο πρόθυμοι να στείλουν το παιδί τους σε αθλητικό σχολείο. Το 2008 ωστόσο προκλήθηκαν συζητήσεις για την καταλληλότητα του αθλητικού συστήματος στα σχολεία και το Πεκίνο ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες αυτές το 2010 με την έκδοση μιας νέας πολιτικής, μια παραγγελία ουσιαστικά να βελτιωθούν τα πρότυπα διδασκαλίας στα αθλητικά σχολεία.



Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πάντα οι γονείς που έχουν όνειρο να δουν τα παιδιά τους να παίρνουν κάποιο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να διακριθούν και στέλνουν τα παιδιά τους στα αθλητικά σχολεία με τα επίπονα, πολλές φορές, προγράμματα.












































Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.