Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Πέντε φυσικοί τρόποι για να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμβουλές για να απομακρύνετε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Έφτασε και πάλι η εποχή του χρόνου που τα μυρμήγκια εισβάλλουν στο σπίτι σας και αναζητούν τροφή, στέγη ή και τα δύο! Δεν χρειάζεται όμως να καταφεύγετε σε χημικά προϊόντα για να απαλλαγείτε από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Εφαρμόστε τα παρακάτω tips και κρατήστε μακριά τα κατά τα άλλα συμπαθέστατα έντομα.

Αιθέριο έλαιο μέντας

Μυρίζει ευχάριστα, χαρίζει πνευματική διαύγεια και το καλύτερο είναι πως απομακρύνει τα μυρμήγκια. Σε ένα ψεκαστήρι αναμείξτε ένα μέρος νερό με ένα μέρος αιθέριο έλαιο μέντας και ψεκάστε απευθείας στα μυρμήγκια,. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μερικές σταγόνες μέντας σε ένα κομμάτι βαμβάκι το οποίο θα τοποθετήσετε σε σημεία εισόδου και παράθυρα. Επαναλάβετε για λίγες μέρες και θα διαπιστώσετε πώς θα εξαφανιστούν εντελώς.

Χυμός λεμονιού

Τα εσπεριδοειδή και ειδικά το λεμόνι είναι τοξικό για τα μυρμήγκια. Ψεκάστε λίγο από το χυμό λεμονιού που θα στύψετε σε σημεία του σπιτιού που προσεγγίζουν τα μυρμήγκια. Μπορείτε επίσης να αφήσετε ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με λεμόνι στο γραφείο ή στην κουζίνα και θα δείτε πόσο γρήγορα θα απομακρυνθούν τα μυρμήγκια. Το λεμόνι μπορείτε επίσης να το αντικαταστήσετε με πορτοκάλι ή γκρέιπφρουτ.

DIY σπρέι που διώχνει τα μυρμήγκια

Τι θα λέγατε να φτιάξετε το δικό σας DIY σπρέι και μάλιστα με φυσικά υλικά;

Θα χρειαστείτε:
1/4 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι βότκα
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου
7 σταγόνες αιθέριο έλαιο εσπεριδοειδών (πορτοκάλι, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, κλπ)
1-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γαρίφαλου
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και ρίξτε τα σε ένα μικρό μπουκάλι ψεκασμού. Ανακινήστε το μπουκάλι και ψεκάστε στα σημεία που έχετε παρατηρήσει ότι προσελκύουν τα μυρμήγκια.
Επαναλάβετε για λίγες μέρες και θα εξαφανιστούν εντελώς.

Ξύδι

Όπως και τα αιθέρια έλαια, έτσι και η μυρωδιά από το ξύδι απωθεί τα μυρμήγκια. Είναι ακόμα πιο λειτουργικό, όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό και με άλλο απωθητικό, όπως φλούδες εσπεριδοειδών ή αιθέρια έλαια.

Προσθέστε ¼ φλιτζανιού λευκό ξύδι ή μηλόξυδο και ¼ φλιτζανιού νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Προσθέστε 30 σταγόνες από αιθέριο έλαιο μέντας και ανακινήστε το μπουκάλι. Ψεκάστε απευθείας στα μυρμήγκια που έχουν εισβάλει στο σπίτι σας και θα τα δείτε να απομακρύνονται.

Σόδα μαγειρικής και ζάχαρη άχνη

Τα μυρμήγκια έλκονται από την ζάχαρη, αλλά μαζί με αυτήν τρώνε και τη μαγειρική σόδα. Θα περάσουν όλο το μείγμα για ζάχαρη και το πιθανότερο είναι να το μεταφέρουν στη φωλιά τους και να το φάνε. Όταν συμβεί αυτό, η σόδα αντιδράει στο στομάχι τους με μια όξινη ουσία που έχουν για να προστατεύονται και τα σκοτώνει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.