Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ανατρεπτική έρευνα αναφέρει: To Έβερεστ δεν είναι η υψηλότερη κορυφή στον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα νέα από την επιστημονική κοινότητα έρχονται για να ανατρέψουν όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για το Όρος Έβερεστ. Σύμφωνα, με όσα ισχυρίζονται οι επιστήμονες το Έβερεστ δεν μπορεί να θεωρείται ως το ψηλότερο σημείο του κόσμου καθώς όλα έχουν να κάνουν με το σημείο αναφοράς που χρησιμοποιείται κάθε φορά για τις επιμέρους μετρήσεις των βουνοκορυφών.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Independent αναφέρει ότι αν χρησιμοποιήσουμε ως σημείο εκκίνησης για τη μέτρηση το κέντρο της Γης, το διάσημο βουνό των Ιμαλαΐων δεν καταφέρνει να μπει ούτε καν στην πρώτη εικοσάδα με τα ψηλότερα σημεία του κόσμου.

Σε μία τέτοια μέτρηση, το «στέμμα» της υψηλότερης κορυφής ανήκει στο Τσιμποράσο, ένα αδρανές ηφαίστειο που βρίσκεται στη Κορδιλιέρα Οξιδεντάλ του Ισημερινού .

Άλλος ένας τρόπος μέτρησης που αφαιρεί από το Έβερεστ τον τίτλο της υψηλότερης κορυφής είναι και εκείνος που υπολογίζει την απόσταση από τους πρόποδες μέχρι την κορυφή. Σύμφωνα με αυτόν τον τρόπο μέτρησης το ηφαίστειο Μαούνα Κέα στην Χαβάη είναι πολύ μεγαλύτερο σε ύψος, ωστόσο ένα μεγάλο μέρος του βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, με αποτέλεσμα να «αδικείται» όταν η μέτρηση λαμβάνει χώρα με τον συμβατικό τρόπο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.