Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Φωτίου: Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα εφαρμοστεί από την 1/1/2017 σε όλη τη χώρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Έχουμε δεσμευτεί να το εφαρμόσουμε από την 1η Ιανουαρίου του 2017 σε όλη τη χώρα, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, παρουσιάζοντας στη συνεδρίαση των συναρμόδιων επιτροπών της Βουλής, τη σχετική τροπολογία που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, το πρόγραμμα θα κατανεμηθεί σε 30 δήμους σε 13 περιφέρειες που θα επιλεγούν με αντικειμενικά κριτήρια.

«Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε και τους τρεις πυλώνες, 10% επανένταξη και ένα μεγαλύτερο ποσοστό σε διαδικασίες επανένταξης», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωφελούμενες μονάδες σύμφωνα με το πρόγραμμα, είναι το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, δηλαδή κάθε ενήλικο άτομο που υποβάλλει ατομική φορολογική δήλωση και δεν εμπίπτει στην κατηγορία ενηλίκων έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές, σε σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, το πολυπρόσωπο νοικοκυριό το οποίο περιλαμβάνει όλα τα άτομα που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη και απαρτίζεται από ένα άτομο και ένα ή περισσότερα τέκνα, ή από έγγαμο ζευγάρι, ή ζευγάρι, το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με ή χωρίς τέκνα, καθώς και από φιλοξενούμενα άτομα ή φιλοξενούμενη οικογένεια.

Ωφελούμενοι μπορεί να είναι επίσης, άστεγοι που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα, με την προϋπόθεση ότι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων της πρώτης φάσης, ή κάνουν χρήση των υπηρεσιών Ανοικτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων, τα οποία λειτουργούν στους δήμους της πρώτης φάσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.