Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Κατρούγκαλος: Ιδεοληπτική η απαίτηση του ΔΝΤ για ομαδικές απολύσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Είχαμε εγγυηθεί απολύτως ότι δεν θα μειωθούν καθόλου οι κύριες συντάξεις και τηρήσαμε κατά γράμμα τη δέσμευσή μας» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξη του στο ΑΜΠΕ.

«Μετά το 2018, στον βαθμό που θα αντιστοιχηθούν με τις νέες, μπορεί να υπάρξουν και αυξήσεις, ανάλογα με την ανάπτυξη της οικονομίας. Καμία μείωση δεν θα έχουν και ως προς τις επικουρικές, όσοι συνταξιούχοι έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης 1.300 ευρώ και κάτω, που αποτελούν πάνω από το 90% του συνόλου» επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος πρόσθεσε ότι «η αλήθεια είναι ότι θα μειωθούν ορισμένες παροχές, που δεν αποτελούν συντάξεις, γιατί χρηματοδοτούνταν από κοινωνικούς πόρους, που καταργήθηκαν ήδη από το 2014, πριν δηλαδή τη δική μας κυβερνητική θητεία».

Ο υπουργός Εργασίας περιγράφοντας τους βασικούς άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, δήλωσε η μεγάλη καινοτομία του νόμου είναι η καθιέρωση αρχών ισονομίας για όλους.

Σχολίασε επίσης ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από απολύσεις, αλλά από νέες θέσεις εργασίας, επισημαίνοντας ότι η απαίτηση του ΔΝΤ για ομαδικές απολύσεις είναι απολύτως ιδεοληπτική.

Ερωτηθείς για τον μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι ο αυτόματος μηχανισμός προτάθηκε, «για να εξουδετερώσουμε το παράλογο αίτημα του ΔΝΤ για λήψη προκαταβολικών μέτρων από τώρα για το 2018». Όπως διευκρίνισε, θα τίθεται σε εφαρμογή, αν και μόνο η χώρα δεν πετύχει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπονται στη συμφωνία του καλοκαιριού, πράγμα, που «δεν θα συμβεί, γιατί ήδη κινούμαστε πάνω από τους στόχους». Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, θα προστατευθούν, όπως είναι η πάγια δέσμευση της κυβέρνησης, μισθοί και συντάξεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.