Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Χιλιάδες παιδιά στην Μέση Ανατολή στερούνται το δικαίωμα στην εκπαίδευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σχεδόν τα μισά σχολεία έχουν δεχθεί επιθέσεις ή διέκοψαν τη λειτουργία τους.

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία περισσότερων από 300 σχολείων- από τα 700 συνολικά- που λειτουργούν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ σε Παλαιστίνη, Συρία, Ιορδανία και Λίβανο, έχουν προκαλέσει οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

Αυτό αναφέρει η έκθεση της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), που δημοσίευσε ο Guardian. «Το συγκλονιστικό ποσοστό του 44% των σχολείων μας – 302 συνολικά – έχει δεχτεί επίθεση, ή έχει διακόψει τη λειτουργία του», τονίζει ο Γενικός Επίτροπος της UNRWA, Πιερ Κράχενμπουλ στην έκθεση η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Διάσκεψης Κορυφής που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη την Δευτέρα.

Χιλιάδες παιδιά στην Μέση Ανατολή στερούνται του δικαιώματος στην εκπαίδευση, καθώς πολλά σχολεία έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές, είτε χρησιμοποιούνται ως καταφύγια προσφύγων, αναφέρει η έκθεση, σύμφωνα με την οποία μόνο στην Συρία, περισσότεροι από 400 δάσκαλοι, που είχαν προσληφθεί από την UNRWA, υπέβαλαν την παραίτηση τους.

Οι συντάκτες της έκθεσης καλούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη των συγκρούσεων που μαίνονται σε χώρες της Μέσης Ανατολής να αποφεύγουν τις επιθέσεις ενάντια σε σχολεία και να δείχνουν έλεος σε παιδιά, αμάχους και εργαζομένους ανθρωπιστικής βοήθειας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.