Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Νέα στοιχεία για την πτήση της EgyptAir - "Υπήρχε καπνός στο αεροσκάφος"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα στοιχεία από τα τελευταία δραματικά λεπτά της πτήσης της EgyptAir έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

«Υπήρξε φωτιά στο αεροσκάφος. Το σύστημα έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα. Εντοπίστηκε καπνός σε μια από τις τουαλέτες και ένα λεπτό αργότερα υπήρξε φωτιά στο avionics compartment, εκεί όπου βρίσκονται όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα. Μετά από δύο λεπτά έπεσαν οι λειτουργίες του αεροπλάνου» δήλωσε στην Deutsche Well ένας ειδικός σε θέματα αεροναυπηγικής.

Παράλληλα η Aviation Herald, μια εξειδικευμένη υπηρεσία η οποία καταγράφει και αναφέρει συμβάντα σχετικά με αεροπορικές εταιρείες, επισημαίνει στην ιστοσελίδα της ότι το σύστημα "ACARS" του αεροσκάφους κατέγραψε καπνούς.

Τρία ακόμα μηνύματα που καταγράφηκαν την ίδια ώρα φανερώνουν πρόβλημα στους αισθητήρες κάποιων παραθύρων, στοιχείο που πιθανώς υποδεικνύει απότομη αύξηση θερμοκρασίας.

Τα δύο τελευταία μηνύματα που καταγράφηκαν υποδεικνύουν ότι υπήρξε κάποιο σοβαρό πρόβλημα στα συστήματα ελέγχου πτήσης.

Όλοι οι συναγερμοί καταγράφηκαν μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, από τις 03:26 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) έως τις 03:29, δηλαδή λίγα λεπτά πριν χαθεί το στίγμα του Airbus.

------------

Τι συνδέει την πτήση της EgyptAir με την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines;


Για περίεργες συμπτώσεις κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ καθώς η πτήση MS804 της EgyptAir χάθηκε από τα ραντάρ 804 ημέρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, το πλήρωμα του αεροσκάφους της Malaysia Airlines είχε την τελευταία του επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου στις 17:19 το απόγευμα, στις 17 Μαρτίου του 2014.

Η πτήση MS804 της EgyptAir είχε την τελευταία επικοινωνία στις 02:30 το πρωί στις 19 Μαΐου 2016. Από τα δύο συμβάντα μεσολαβούν ακριβώς 804 ημέρες.

Το αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο, ενώ αυτή της EgyptAir από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο.




Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.