Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Η «Κιβωτός του Νώε» και το «βιβλικό» εγχείρημα του ταξιδιού στη Βραζιλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος να φτάσει από την Ολλανδία στη διοργανώτρια χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων - Δείτε φωτογραφίες.

Πριν από τέσσερα χρόνια ο Ολλανδός Johan Huibers κατάφερε να κάνει ένα όνειρό του πραγματικότητα και έφτιαξε μια ρέπλικα της Κιβωτού του Νώε σε φυσικό μέγεθος.

Σήμερα ο Huibers έχει ένα εξίσου φιλόδοξο όνειρο: η κιβωτός του να πλεύσει μέχρι τη Βραζιλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η κιβωτός του, γεμάτη ξύλινα ζώα, κόστισε περίπου 1,6 εκατ. δολάρια και αποτελεί δημοφιλή τουριστική ατραξιόν στο Dordrecht, νότια του Άμστερνταμ.

Εκτιμάται πως το κόστος για το ταξίδι του σκάφους μέχρι τη Βραζιλία διασχίζοντας τον Ατλαντικό Ωκεανό θα φτάσει τα 1,97 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό από την Καλιφόρνια που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τον αποφασισμένο Huibers να υλοποιήσει την επιθυμία του.

Η κιβωτός μπορεί να μεταφέρει περισσότερους από 5000 επιβάτες και από την έναρξη της λειτουργίας του το 2012, εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες το έχουν επισκεφθεί για να το εξερευνήσουν.

Αν το εγχείρημα ευοδωθεί, ο πλους της κιβωτού θα μεταδοθεί live μέσω ίντερνετ.

Παρότι τελικός προορισμός της θα είναι η Fortaleza της Βραζιλίας για τους Ολυμπιακούς και το Ρίο ντε Τζανέιρο για τους Παραολυμπιακούς, θα γίνουν κι άλλες στάσεις στη Νότια, την Κεντρική και τη Βόρεια Αμερική.

Ο βαθύτερος στόχος του ταξιδιού είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για τη λειτουργία κέντρων «Ark of Hope». «Θα παρέχουν κοινωνική, εκπαιδευτική και πρακτική υποστήριξη στους οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερους πολίτες της Βραζιλίας και αργότερα και σε άλλες χώρες», εξήγησε ο διευθυντής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που συντονίζει την προσπάθεια.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.