Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια σειρά νομοτεχνικών διορθώσεων στο επίμαχο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί τελικά την Κυριακή, χωρίς να αλλοιώνει την ουσία των αλλαγών κατέθεσε χθες ο Υπουργός Εργασίας.

Με παρέμβαση στο άρθρο 20 φαίνεται πως τελικά διασώζονται οι συνταξιούχοι που εργάζονται πριν από την ψήφιση του νόμου, από τη μείωση της σύνταξης κατά 60%.

Στο άρθρο 39 η φράση «καθώς και για τους οικονομολόγους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ, και εγγεγραμμένους στο Οικονομικό Επιμελητήριο» αντικαθίσταται ως εξής «καθώς και για τους αυτοαπασχολούμενους αποφοίτους σχολών ανωτάτης εκπαίδευσης, που είναι εγγεγραμμένοι σε επιστημονικούς συλλόγους ή επιμελητήρια που έχουν τη μορφή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου».

Έτσι, η "έκπτωση" εισφορών για τα πρώτα 5 έτη έναρξης απασχόλησης επεκτείνεται και στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που είναι απόφοιτοι σχολών ανώτατης εκπαίδευσης και μέλη επιστημονικών συλλόγων ή επιμελητηρίων.

Στο άρθρο 39, διορθώνεται το παράδοξο του υπολογισμού των εισφορών για τα μέλη προσωπικών εταιρειών.

Έτσι, ως ετήσιο εισόδημα των προσώπων που είναι μέλη προσωπικών εταιρειών νοείται, για τη δραστηριότητά τους αυτή και για την εφαρμογή του παρόντος, το γινόμενο του πολλαπλασιασμού των συνολικών κερδών της εταιρείας επί του ποσοστού συμμετοχής εκάστοτε μέλους σε αυτή.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.