Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Δυο συλλήψεις κι ένα ένταλμα για μίζες γιατρών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην επ αυτοφόρω σύλληψη του Εκτελεστικού Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και Διευθυντή της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής δρ.Ιωάννη Κυαμίδη προχώρησε η Αστυνομία.

Με σημαδεμένα λεφτά έγινε η σύλληψη του Εκτελεστικού Διευεθυντή του ΓΝ Λευκωσίας, δρ.Ιωάννη Κυαμίδη.

Η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη μετά από πληροφορίες για χρηματισμό του εν λόγω γιατρού. Η καταγγελία αφορούσε καταγγελία για χρηματισμό του τα τελευταία 8 χρόνια. Η Αστυνομία αξιολογώντας τα στοιχεία έδρασε αμέσως.

Στην κατοχή του εντοπίστηκαν μετρητά ύψους περίπου 600 ευρώ. Στην υπόθεση εμπλέκεται γνωστό ακουολογικό κέντρο της Λευκωσίας το οποίο φαίνεται να αναλάμβανε ασθενείς τους οποίους παρέπεμπε εκεί ο εν λόγω γιατρός, με το αζημίωτο.

Εις βάρος του Εκτελεστικού Διευθυντή διερευνώνται μεταξύ άλλων τα εξής αδικήματα:

- Συνωμοσία και κακούργημα καταδολίευσης

- Δόλος και κατάχρηση εμπιστοσύνης

- Δεκασμός δημόσιου λειτουργού

H Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη και δεύτερου γιατρού που φαίνεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα. Εξάλλου, εκκρεμεί και τρίτη σύλληψη γιατρού ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό.Εναντίον του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Έτοιμο να πράξει τα δέοντα το Υπουργείο Υγείας

«Αναμένουμε επίσημη πληροφόρηση από τις αρμόδιες αρχές. Προσωπικά δεν έχω πληροφόρηση» ήταν η πρώτη δήλωση του Υπουργού Υγείας στο SigmaLive λίγα λεπτά μετά την σύλληψη του δρ.Κυαμίδη. Το SigmaLive επικοινώνησε εκ νέου με τον Υπουργό Υγείας ο οποίος ανέφερε τα εξής: " Πληροφορούμαστε τα τεκταινόμενα μέσω του τύπου αναμένουμε και αναμένουμε επίσημη ενημέρωση. Μόλις έχουμε μια πληρέστερη εικόνα θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες που αφορούν πειθαρχικά παραπτώματα.

Η ανάδειξη του θέματος χρηματισμού γιατρών από την Ανοικτή Γραμμή

Σημειώνουμε ότι το θέμα χρηματισμού γιατρών ανέδειξε τον περασμένο μήνα η εκπομπή "Ανοικτή Γραμμή" η οποία ξεδίπλωσε το κουβάρι της διαπλοκής στον χώρο της υγείας. Μάλιστα, είχε αποκλειστικές δηλώσεις ασθενούς η οποία για να εξυπηρετηθεί έπρεπε να χρηματίσει συγκεκριμένο γιατρό.

Θυμίζουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν, ο Υπουργός Υγείας μέσω της εκπομπής "Μεσημέρι και Κάτι" απηύθυνε έκκληση προς το κοινό, να προβαίνει σε καταγγελίες που αφορούν υποθέσεις χρηματισμού.




Πηγή: http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.