Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ζει 10 χρόνια μόνος του σε εγκαταλελειμμένο χωριό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Liu Shengjia ζει μόνος του σε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό, στο Xuenshanshe, στη βορειοδυτική Κίνα μετά το θάνατο της μητέρας και του αδελφού του πριν από 10 χρόνια. Το Xuenshanshe φιλοξενούσε κάποτε περίπου 20 οικογένειες, αλλά σιγά-σιγά οι κατοίκοί του έφυγαν, αναζητώντας εργασία σε μεγάλες πόλεις.





Μέχρι το 2006 ο Liu φρόντιζε την άρρωστη μητέρα του και τον μικρότερο αδελφό του, που πέθαναν μέσα σε έναν χρόνο. Από τότε είναι ο μοναδικός κάτοικος του χωριού. Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του θα έφευγε γιατί θα φοβόταν τη μοναξιά, αλλά ο Liu έμεινε. "Στην αρχή, δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ ακούγοντας τα ουρλιαχτά των άγριων σκυλιών αλλά μετά απέκτησα μερικά πρόβατα που έχουν γίνει οι σύντροφοί μου και συνήθισα να ζω μόνος μου" δηλώνει.



Ο Liu παραδέχεται ότι έχει το προνόμιο της ελευθερίας να κάνει ό,τι θέλει αλλά υπάρχουν και πολλές δυσκολίες. Δεν έχει ανθρώπινη συντροφιά, ενώ πρέπει να ταξιδέψει αρκετά χιλιόμετρα προκειμένου να πάρει τις βασικές προμήθειες όπως τρόφιμα και πόσιμο νερό. Ο ίδιος ζει με έναν μισθό 108 δολαρίων το μήνα ως εργάτης στον τοπικό σταθμό δασοπροστασίας.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.