Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Τα αρθριτικά δεν προσβάλλουν μόνο τους ηλικιωμένους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας στους 4 ενήλικες Έλληνες, έχει κάποια ρευματική πάθηση.

Ου γαρ έρχεται μόνον… Κι όμως τα ρευματικά, δεν «συνοδεύουν» πάντα τους ηλικιωμένους. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι στο ευρύ κοινό επικρατούν λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με τις ρευματικές παθήσεις, οι οποίες αντίθετα από ότι θεωρεί ο περισσότερος κόσμος είναι πολλές, περίπου 200 και αποτελούν το πιο συχνό χρόνιο πρόβλημα υγείας και το πρώτο αίτιο μακροχρόνιας λειτουργικής ανικανότητας. Επιπλέον, είναι ευρύτατα διαδεδομένη η αντίληψη ότι τα «αρθριτικά» και τα «ρευματικά», προσβάλλουν τις μεγάλες ηλικίες και ότι, επομένως, είναι κατ’ εξοχήν πρόβλημα των ηλικιωμένων. «Στην πραγματικότητα, όμως, καμία ηλικία δεν είναι απρόσβλητη».

Υπολογίζεται ότι σήμερα 1 στους 4 ενήλικες κατοίκους της χώρας μας (27%) παρουσιάζει κάποια ρευματική πάθηση. Συνολικά, περίπου 2.500.000 ενήλικες πάσχουν από ρευματικές παθήσεις. Η συχνότητα δε αυτή αυξάνει με την πρόοδο της ηλικίας.

Τα παραπάνω ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Αντιδήμαρχος Υγείας & Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης ρευματολόγος Κωνσταντίνος Μηνόπουλος, με αφορμή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις Ρευματικές Παθήσεις, που διοργανώνει ο Δήμος, στο πλαίσιο των εκτεταμένων προγραμμάτων που εφαρμόζει για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού της πόλης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου στο Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» ώρα 11.00 π.μ.. Η ενημερωτική εκδήλωση για τις ρευματικές παθήσεις θα δώσει την ευκαιρία στους δημότες που θα την παρακολουθήσουν, να ενημερωθούν σωστά και να συνομιλήσουν με γιατρούς ρευματολόγους και να υποβληθούν σε δωρεάν εξετάσεις, κατά την διάρκεια της εβδομάδας 18 έως 22 Απριλίου στο Ιατρείο του Α΄ Κ.Α.Π.Η. Αργυρούπολης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.