Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΕΣΑμεΑ: Συνέδριο «Άτομα με Αναπηρία και Μικρά Νησιά» 15-17/4

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 14.04.2016


Αρ. Πρωτ.: 656

Υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, της Βουλής των Ελλήνων, της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής και Οικονομικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ), του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Δήμου Σπετσών, διοργανώνεται στις Σπέτσες το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών με τίτλο «Η βιωσιμότητα των κοινωνιών των μικρών νησιών», το τριήμερο 15-16-17 Απριλίου, στις Σπέτσες.

Το κύριο θέμα του Συνεδρίου τιτλοφορείται «Μικρά Νησιά και Άτομα με Αναπηρία», με επιμέρους τομείς «Μικρά Νησιά: Μοχλοί οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής», «Η διαβίωση των ατόμων με αναπηρία στα μικρά νησιά», «Η αξιοποίηση των διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων στην υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία του νησιωτικού χώρου- αξιοποίηση της ρήτρας της νησιωτικότητας».

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ., του European Disability Forum και μέλος της ΕΟΚΕ. Χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, οι Ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης και Μαρία Σπυράκη, ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας Ιωάννης Θεοτοκάς, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου Ιωάννης Γιαννέλης και ο δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης.

Μεταξύ των ομιλητών είναι ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο πρόεδρος της ΕΟΚΕ Γεώργιος Ντάσης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, ο πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών περιοχών της Βουλής των Ελλήνων Δημήτριος Γάκης κ.α.

Ομιλίες θα παραθέσουν πλήθος ακαδημαϊκών, επιστημόνων, στελέχη της αυτοδιοίκησης, του αναπηρικού κινήματος κ.α.

Το πρόγραμμα επισυνάπτεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.