Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Τα βραβεία στα φετινά μαθητικά Όσκαρ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 180 ταινίες.

Ο «Περίπατος», μια ταινία των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη για τη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα, τον αποκλεισμό των νέων από τη μόρφωση, την κυριαρχία της απομνημόνευσης καθώς και τις εξοντωτικές συνθήκες ανταγωνισμού των μαθητών, είναι ο νικητής των φετινών μαθητικών Όσκαρ.

Ο διαγωνισμός ήταν απαιτητικός για τους μικρούς κινηματογραφιστές αφού συμμετείχαν 180 ταινίες.

Κι αν ο «Περίπατος» κέρδισε το α' βραβείο μυθοπλασίας για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το α' βραβείο μυθοπλασίας για την πρωτοβάθμια πήγε στην ταινία «Είναι στα μόριά μας» του 17ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών. Η αφηγήτρια της ταινίας συνδέει ένα μάθημα της Φυσικής με την καθημερινότητα, όπως τη βιώνει μέσα από την τηλεόραση, για ένα θέμα στο οποίο -αρχικά- μοιάζει να γνωρίζει λίγα πράγματα. Στα παιδικά της μάτια ο μικρόκοσμος και τα μόρια μοιάζουν να συνδέονται αρμονικά με την τραυματική εμπειρία της προσφυγιάς μέσα από την αγάπη.

Στην κατηγορία των ταινιών τεκμηρίωσης, το πρώτο βραβείο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση απονεμήθηκε στις ταινίες «Η ΔΙΑSOSΗ» του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Αττικής και«Άγρια Λεμόνια» του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς Μαγνησίας. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση το α' βραβείο απονεμήθηκε στην ταινία «Ο θρύλος του Τζιμ Λόντου» του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Άργους.

Το βραβείο μουσικής κέρδισαν τέσσερα σχολεία: Το 1ο Λύκειο Υμηττού, το 2ο Γυμνάσιο Πεύκης, το Λύκειο Καλαμπακίου Δράμας και τα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι νικητές ήταν το 1ο βραβείο πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης απονεμήθηκε ισοτίμως σε δύο σχολεία: στο 4ο Δημ. Σχολείο Χολαργού και στο Δημ. Σχολείο Κατσικά Ιωαννίνων.

Στο κινούμενο σχέδιο ξεχώρισαν η ταινία «Και η ζωή συνεχίζεται» του 1ου Δ.Σ. Ελευθερίου Κορδελιού (Θεσσαλονίκη) και η ταινία «Ο Ονειροπόλος» του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής.

Το μεγάλο ειδικό βραβείο της επιτροπής απονεμήθηκε στο 13ο δημοτικό σχολείο Σερρών όχι μόνο για την ταινία «Δάγκωσε μια τάρτα, μη δαγκώνεις το διπλανό σου», αλλά και για το κινηματογραφικό εργαστήριο που έχει συμπεριλάβει στις υποδομές του.

Ο κινηματογραφικός διαγωνισμός διοργανώθηκε φέτος από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους της Δράμας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, την Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα (Μορφωτικό Γραφείο - Σπίτι της Κύπρου) και την ΕΡΤ ΑΕ.

Στην τελετή απονομής, την οποία παρουσίασε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δώρα Αναγνωστοπούλου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου τραγούδησε το γνωστό τραγούδι «Τα παιδιά των δρόμων».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.