Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απέχουν από τα καθήκοντά τους έως και την Μ. Δευτέρα.

Η επιβολή ΦΠΑ , από 23% σε 24%, στις δικηγορικές υπηρεσίες προσβάλλει το συνταγματικό δικαίωμα για πρόσβαση στη δικαιοσύνη, λένε οι δικηγόροι.

Την συνέχιση της αποχής έως και την Μ. Δευτέρα 25.4.2016 αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Επιπλέον, η Επιτροπή αποφάσισε την εκ νέου συνεδρίασης της στις 23.4.2016, προκειμένου να εκτιμηθούν οι έως τότε εξελίξεις στο ασφαλιστικό.

Η απόφαση ελήφθη ενόψει της κατάθεσης του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή εντός της προσεχούς εβδομάδας, χωρίς -όπως λένε οι δικηγόροι- ουσιώδεις αλλαγές, σύμφωνα με τη δημόσια εξαγγελία των συναρμοδίων Υπουργών στη συνέντευξη τύπου της 12.4.2016.

Τέλος, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους «ομόθυμη ήταν η αντίδραση της Συντονιστικής Επιτροπής στην δημοσιοποιηθείσα (και μη διαψευσθείσα) κυβερνητική πρόταση για αύξηση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24%. Οίκοθεν νοείται ότι η επιβολή ΦΠΑ ειδικά στις δικηγορικές υπηρεσίες προσβάλλει το συνταγματικό δικαίωμα των διαδίκων για πρόσβαση στη δικαιοσύνη και δικαστική προστασία καθώς και την αρχή της ισότητας των διαδίκων».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.