Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΚΕΠΚΑ: Να παραταθεί η προθεσμία επικαιροποίησης εγγράφων για τα κόκκινα δάνεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λήγει στις 19 Φεβρουαρίου.

Να παραταθεί η προθεσμία για την επικαιροποίηση στοιχείων των δανειοληπτών με κόκκινα δάνεια, η οποία κανονικά λήγει στις 19 Φεβρουαρίου, ζητά το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), με επιστολή προς τον γενικό γραμματέα Εμπορίου, Αντώνιο Παπαδεράκη.

'Οπως επισημαίνεται στην επιστολή, όσοι έχουν καταθέσει αίτηση στα Ειρηνοδικεία για την υπαγωγή τους στον νόμο περί υπερχρεωμένων πολιτών μέχρι και τις 14 του περασμένου Αυγούστου, υποχρεούνται το αργότερο έως τις 19 Φεβρουαρίου να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία της εκκρεμούς αίτησης.

Για να συμβεί αυτό πρέπει να καταθέσουν στη γραμματεία του δικαστηρίου τουλάχιστον οκτώ -16 σε περίπτωση εγγάμων και ακόμη περισσότερα αν υπάρχουν παιδιά με περιουσία- διαφορετικά δικαιολογητικά, μεταξύ των οποίων και βεβαιώσεις οφειλών από τις τράπεζες.

«Ήδη έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων μελών μας ότι οι τράπεζες καθυστερούν υπερβολικά τη χορήγηση των βεβαιώσεων οφειλών, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί συμπολίτες μας να κινδυνεύουν να μην προλάβουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία των αιτήσεων τους. Το γεγονός αυτό θα έχει δυσμενέστατες γι' αυτούς συνέπειες, αφού θα θεωρηθεί ότι παραβαίνουν το καθήκον αληθείας. Είναι δε βέβαιο πως ο φόρτος εργασίας, που θα αντιμετωπίσουν τα Ειρηνοδικεία όσο πλησιάζει ο χρόνος λήξης της προθεσμίας, θα είναι τόσο μεγάλος, που θα είναι ανθρωπίνως αδύνατον να γίνει αξιοπρεπής διαχείριση όλων αυτών των επικαιροποιήσεων. Η κατάσταση αυτή γίνεται ακόμη δυσκολότερη, δεδομένου ότι οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντά τους, με αποτέλεσμα να μη γίνονται επικαιροποιήσεις και για το λόγο αυτό» υπογραμμίζει το ΚΕΠΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής: αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, δήλωση εισοδήματος (Ε1) του έτους 2015, εκκαθαριστικό σημείωμα δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του έτους 2015, τελευταία δήλωση στοιχείων ακινήτων- έντυπο Ε9, τυχόν καταστάσεις μισθοδοσίας ή εκκαθαριστικούς λογαριασμούς συντάξεων ή βεβαίωση ανεργίας του ΟΑΕΔ για το έτος 2015, βεβαιώσεις οφειλών των πιστωτών με ημερομηνία έκδοσης μεταγενέστερη της έναρξης ισχύος του ν. 4336/2015, ήτοι 19.08.2015 και υπεύθυνη δήλωση για την πληρότητα και την ορθότητα καταστάσεων περιουσίας και μεταβιβάσεων.

Επίσης, κατά την κρίση του οφειλέτη μπορούν να κατατεθούν κι άλλα έγγραφα. Σε περίπτωση έγγαμου αιτούντος όλα τα παραπάνω προσκομίζονται και για το σύζυγο. Σε περίπτωση ανήλικων τέκνων με περιουσία όλα τα παραπάνω πρέπει να κατατεθούν και γι' αυτά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.