Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Το Ελ Σαλβαδόρ συμβουλεύει τις γυναίκες να μην… συλλάβουν τα επόμενα δύο χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προτείνεται αποφυγή εγκυμοσύνης λόγω της εξάπλωσης του ιού Ζίκα.

Η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ, στην Κεντρική Αμερική, απευθύνει έκκληση στις γυναίκες να μην κάνουν παιδιά έως το 2018 για να αποφύγουν τη γέννηση βρεφών με προβλήματα, καθώς ο ιός Ζίκα εξαπλώνεται στη Λατινική Αμερική.

Έχουν καταγραφεί 5.397 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στο Ελ Σαλβαδόρ αλλά δεν έχει υπάρξει κανένα νεογέννητο με μικροκεφαλία, κάτι που έχει συνδεθεί με τον ιό.

Ο υφυπουργός Υγείας Eduardo Espinoza προειδοποίησε τις γυναίκες να αποφύγουν να συλλάβουν για δύο χρόνια, καθώς διαπιστώθηκε πως το 96% των εγκύων ήταν μεταξύ αυτών που διαγνώστηκαν με τον ιό.

«Θα θέλαμε να συστήσουμε σε όλες τις γυναίκες σε γόνιμη ηλικία να προγραμματίσουν την εγκυμοσύνη τους και να αποφύγουν τη φετινή χρονιά και την επόμενη», δήλωσε.

Στην προτροπή του υπουργού υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις με γυναίκες να τονίζουν πως το αίτημά του είναι μη ρεαλιστικό.

«Δεν εξαρτάται από την κυβέρνηση, εξαρτάται από το Θεό. Δεν νομίζω πως οι νέοι θα σταματήσουν να κάνουν παιδιά», δηλώνει η 30χρονη Vanessa Iraheta, που διανύει τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Ο υπουργός συμβούλεψε επίσης τις γυναίκες που εγκυμονούν ήδη να μείνουν στα σπίτια τους και να προστατευτούν από τα τσιμπήματα κουνουπιών- από τα οποία μεταδίδεται ο ιός.

Συγκεκριμένα εξαπλώνεται μέσω του κουνουπιού Aedes aegypti, το οποίο μεταφέρει επίσης τον δάγκειο πυρετό και τον ιό Chikungunya.

Οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι για το γιατί ο ιός, που ήταν μέχρι πέρσι άγνωστος στην Αμερική, εξαπλώνεται τόσο γρήγορα στη Βραζιλία και τις γειτονικές χώρες.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη, ωστόσο έχουν ήδη βρεθεί σαφείς ενδείξεις στη Βραζιλία που συνδέουν τον ιό Ζίκα με την αύξηση περιστατικών μικροκεφαλίας, νευρολογικής διαταραχής εξαιτίας της οποίας τα βρέφη γεννιούνται με μικρό κρανίο και εγκέφαλο.

Στην Κολομβία, όπου καταγράφεται το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο εξάπλωσης του ιού Ζίκα, η κυβέρνηση συστήνει στις γυναίκες να καθυστερήσουν τη σύλληψη για έξι με οκτώ μήνες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.