Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Σοκ στην ποδηλασια! Πιάστηκε Βελγίδα με... ντοπαρισμένο ποδήλατο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κι όμως έγινε και αυτό... Οι κριτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ποδηλασίας έπιασαν μια 19χρονη βελγίδα με κρυφό κινητήρα στο ποδήλατό της!

Σάλος στην ποδηλασία! Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έπιασαν μια 19χρονη βελγίδα η οποία είχε στο ποδήλατό της έναν κρυφό κινητήρα.

Πρόκειται για την Ντριέσε Φέμκε η οποία με δάκρυα στα μάτια προσπάθησε να δικαιολογηθεί. Πώς; Τόνισε ότι το ποδήλατο δεν είναι δικό της αλλά άλλου αθλητή με τον οποίο προπονείται μαζί και το πήρε κατά λάθος.

«Δεν είναι μυστικό ότι βρέθηκε ένας τέτοιος μηχανισμός», ήταν το πρώτο σχόλιο του προέδρου της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ο οποίος κλήθηκε να μιλήσει για το περιστατικό. «Πραγματικά πιστεύουμε ότι είναι ένα τεχνολογικό ντόπινγκ», ανέφερε ο Μπράιαν Κούκσον.

Οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από αυτό είναι μεγάλες με το θέμα να παίρνει τεράστιες διαστάσεις. «Είχα προειδοποιήσει τις Αρχές ότι υπάρχει τέτοιου είδους ντόπινγκ», αναφέρει ο Κρις Φουμ ο οποίος έχει κατακτήσει δύο φορές τον Γύρο της Γαλλίας.



«Όταν είχα συναντήσει τους υπεύθυνους της ομοσπονδίας τους είχα πει: Κοιτάξτε εγώ μαθαίνω συνεχώς τέτοιες φήμες και σας προτείνω να λάβετε να μέτρα σας και να αρχίσετε να κάνετε ελέγχους στα ποδήλατα», τόνισε.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι πως γίνεται να τοποθετηθεί κρυφά ένας κινητήρας σε ένα ποδήλατο. Όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες κρύβονται οι μηχανισμοί στον σκελετό του ποδήλατο. Μια μπαταρία, λίγο πιο πάνω από το πετάλι, που κινεί ειδικά γρανάζια και δίνει ώθηση στο πετάλι.



Για να ενεργοποιηθεί το όλο σύστημα υπάρχει ένας διακόπτης κρυφά κοντά στα χερούλια του ποδηλάτου, ο οποίος ενεργοποιεί τον κινητήρα αυτό.



Η 19χρονή βελγίδα κινδυνεύει από τιμωρία εξάμηνου αποκλεισμού, έως και ισόβιου και πρόστιμο περίπου 20.000 ελβετικών φράγκων.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.