Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Αναβαθμίσεις για τα MacBook μέσα στο 2016

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναμένονται γρηγορότεροι επεξεργαστές Skylake καθώς και Thunderbolt 3 με USB-C.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα, η Apple αναμένεται να ανανεώσει τη σειρά MacBook μέσα στο 2016, προσθέτοντας γρηγορότερους επεξεργαστές Skylake, καθώς και Thunderbolt 3 με USB-C, ενώ οι διάφορες αλυσίδες καταστημάτων δείχνουν πως η νέα σειρά θα ανανεωθεί μέσα στο 2016.

Οι συνέταιροι της Apple που ειδικεύονται στον κατασκευαστικό τομέα της σειράς των υπολογιστών, αναμένεται να ξεκινήσουν την παραγωγή των νέων MacBook 12-ιντσών και MacBook Pro 13-ιντσών στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, ακολουθώντας την ανανέωση των MacBook Pro 15-ιντσών, σύμφωνα πάντα με πηγές από το ταιβανέζικο website DigiTimes.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πιο πιθανό είναι να δούμε τα νέα μοντέλα των MacBook και MacBook Pro 13-ιντσών να κάνουν την εμφάνισή τους στο event της Apple που φημολογείται πως θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο, στο οποίο αναμένεται να δούμε και το φημολογούμενο iPhone 4-inch, το iPad Air 3 καθώς και νέα Apple Watch. Πιθανότατα, βέβαια, να τα δούμε όλα αυτά και στο WWDC το οποίο συνήθως γίνεται κάθε Ιούνιο. Διάφορα μικρά updates θα μπορούν επίσης να γίνονται και μέσω του γραφείου ενημέρωσης της Apple, απ’ όπου κι έχουμε δει πολλές φορές να ανακοινώνονται τα νέα προϊόντα.

Το μεγαλύτερο μοντέλο MacBook Pro 15-inch μπορεί να μην κάνει την εμφάνισή του μέχρι μετά το WWDC, ωστόσο, μιας και το τρίτο οικονομικό εξάμηνο είναι μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, μπορεί να μας κάνει μια έκπληξη και να δούμε και την αναβάθμιση του MacBook Pro 15-inch μαζί με τα υπόλοιπα προϊόντα στο WWDC, αλλά η διάθεσή του θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στο τρέχον έτος.

Το περασμένο έτος, η Apple ανανέωσε το 13-ιντσών MacBook Pro μέσα στο Μάρτιο, αλλά το αντίστοιχο μοντέλο των 13-inch δεν είχε ανανεωθεί μέχρι και το Μάιο. Γι’ αυτό το λόγο, το MacBook Pro 13-inch είχε ονομαστεί ως Early 2015 και το μοντέλο MacBook Pro 15-inch ως Mid 2015. Και τα δύο laptops έλαβαν αναβαθμίσεις στο Trackpad, όπου η Apple ενσωμάτωσε την τεχνολογία Force Touch, αναβάθμισε τον αποθηκευτικό χώρο κάνοντάς τον πιο γρήγορο, την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς και την κάρτα γραφικών των υπολογιστών.

Παράλληλα, το μοντέλο MacBook Pro 13-inch φέρει τον νεότερο επεξεργαστή Broadwell, ενώ το μοντέλο των 15-inch έχει ακόμη τον παλαιότερο επεξεργαστή αρχιτεκτονικής Haswell. Από τότε, η Intel έχει ανακοινώσει τους νέους επεξεργαστές Skylake οι οποίοι είναι κατάλληλοι για τα MacBook Pro 13-inch και MacBook Pro 15-inch.

Δεδομένου πως οι Skylake επεξεργαστές έχουν ανακοινωθεί από την Intel και έχει αναφερθεί πως είναι διαθέσιμοι για τα δύο μοντέλα MacBook Pro, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος λόγος να αποφύγει την ανανέωσή τους η Apple. Ωστόσο, πιθανό είναι η Apple να καθυστερήσει την ανανέωση του MacBook Pro 15-inch, θέλοντας να αυξήσει περισσότερο τη «διάρκεια ζωής» του συγκεκριμένου μοντέλου.

Τέλος, η Intel, μέσα στο 2015, ανακοίνωσε παράλληλα και τους επεξεργαστές Skylake οι οποίοι είναι συμβατοί με τα MacBook 12-inch και τα MacBook Air. Επομένως είναι πιθανό να δούμε κάποιες σημαντικές αναβαθμίσεις των υπολογιστών της εταιρείας, μέσα στους επόμενους μήνες. Οι αναφορές ισχυρίζονται παράλληλα πως ένα καινούριο iMac θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016, αλλά το πιο πιθανό είναι πως δεν θα δούμε κάποια αναβάθμιση μέχρι τα τέλη του έτους.


Πηγή: http://blog.appleworldhellas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.